Έντονες αντιδράσεις προκαλεί σε τοπικές κοινωνίες το σχέδιο για κατάργηση αστυνομικών τμημάτων . Στα χωριά της ενότητας Παρακαμπυλίων επικρατεί αναβρασμός για το κλείσιμο του τμήματος Αγίου Βλασίου που πρωωθείται. Σημειωτέον πως το ζήτημα θα τεθεί προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.
Μάλιστα οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου συναντήθηκαν χθες 27 Νοεμβρίου εκτάκτως με θέμα τη συζήτηση για την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος του Αγίου Βλασίου. Ομόφωνα αποφάσισαν ότι «δεν επιθυμούν καμία κατάργηση αστυνομικού τμήματος πόσω μάλλον την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής τους που βρίσκεται μακριά από την έδρα του δήμου».
Για το σημαντικό αυτό θέμα συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας κ. Ιωάννη Ματσούκα στον οποίον ανέφεραν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του αστυνομικού τμήματος του Αγίου Βλασίου και την εγκατάλειψη των κατοίκων της περιοχής και των περιουσιών αυτών . Προτείνουν μάλιστα την αξιοποίηση του πρώην κοινοτικού γραφείου Αγίου Βλάσιου για τη στέγαση του Α.Τ. , καθώς προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου προ διετίας.
Καλούν άμεσα σε κινητοποίηση τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων διότι, όπως τονίζουν, αυτό που διακυβεύεται δεν είναι απλή υπόθεση, αφορά την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών.
«Όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς σε λίγες ημέρες θα αποφασιστούν ειρηνικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας», σημειώνουν.

agiosvlasis2

Το Α.Τ. Αγίου Βλασίου

http://www.agrinionews.gr/