Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έχει ως εξής:
Η Κυριακή 24/4 και η μεθεπόμενη, 8/5, είναι δύο από τις 8 Κυριακές του χρόνου που προβλέπεται από το νόμο να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα στην ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Την Κυριακή των Βαΐων 24 Απρίλη 2016 οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι απεργούν και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι κρατούν τα καταστήματα κλειστά.
Δίνουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στα ωράρια των μεγαλοκαταστημάτων, των πολυεθνικών και των αλυσίδων.
H κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων, εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις του ΟΑΣΑ που είναι η απελευθέρωση της αγοράς, συνδέεται με την οδηγία της Ε.Ε. (Έκθεση Σέρκας) για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.
Η σημερινή κυβέρνηση αθετώντας την προεκλογική, μετεκλογική και προγραμματική δέσμευσή της για κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, συνεχίζει στο δρόμο της προηγούμενης, συμμαχώντας με τους ομίλους και τους μεγαλοκαταστηματάρχες, ενάντια στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους.
Aποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε:
  • Ανθρώπινη ζωή και δουλειά.
  • Κατάργηση κάθε Νόμου που ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών.
  • Ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, την μονοπώληση της αγοράς, την απελευθέρωση των ωραρίων, την μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, χωρίς εξαιρέσεις, υποχρεωτικής για όλους.
  • Για τα εμπορικά καταστήματα μέγιστο ωράριο 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά, υποχρεωτικό για όλους
  • Για τους εμποροϋπαλλήλους, μόνιμη και σταθερή εργασία με 8ωρο, 5θήμερο, 40ωρο.
Οι μικροί έμποροι και εμποροϋπάλληλοι σε συμμαχία, καλούμε, πέρα από συναδέλφους, τους συμπολίτες και συμπολίτισσες, να βρεθούν μαζί μας στον αγώνα μας».
sinidisi.gr