Στο πλαίσιο της οργάνωσης της πάλης κατά του ασφαλιστικού παραχωρήθηκε χθες το απόγευμα κοινή συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους πέντε φορών της περιοχής, μέσω της οποίας ο στόχος είναι η επαγρύπνηση των πολιτών σχετικά με το υπό προώθηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που το χαρακτήρισαν λαιμητόμο και έκτρωμα. Η συνέντευξη αυτή ήταν προπομπός στην εξόρμηση που προετοιμάζεται σε χώρους εργασίας κάθε κλάδου για την ενημέρωση των πολιτών, για το ασφαλιστικό που επιχειρεί να φέρει η Κυβέρνηση στη βουλή (άγνωστο πότε), καθώς και στην προετοιμασία της 48ωρης απεργίας που θα πραγματοποιηθεί μόλις το νομοσχέδιο κατατεθεί στη βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

(απο δεξιά) Θ.Γαλατάς - Δ.Δήμας - Γ.Πολύζος - Π.Μπεσίνης - Σπ.Κοτοπούλης(απο δεξιά) Θ.Γαλατάς – Δ.Δήμας – Γ.Πολύζος – Π.Μπεσίνης – Σπ.Κοτοπούλης

Σκοπός των φορέων είναι να φανεί η ενότητα της πόλης, η διάθεση για κοινό αγώνα που υπάρχει από όλους και παράλληλα η αυτοτέλεια του εκάστοτε φορέα και οντότητας που θα συμμετάσχει στον αγώνα αυτό. Την ίδια στιγμή, υπάρχει η θέληση να εξαλείφει κάθε μορφής Κυβερνητικός συνδικαλισμός και να αναδειχθεί μόνο ο αγώνας για να μην περάσει το ασφαλιστικό που επί της ουσίας, όπως ειπώθηκε πρόκειται για φοροληστεία.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης, ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Γιώργος Πολύζος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Γαλατάς, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Δημήτρης Δήμας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.

Ο κ. Δήμας επισήμανε ανέφερε χαρακτηριστικά «μην τολμήσουν να φέρουν στη βουλή το νομοσχέδιο λαιμητόμο. Οργανώνουμε την πάλη και συντονίζουμε την δράση μας για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο». Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Δήμας έδωσε το στίγμα της συνέντευξης σχολιάζοντας πως το συνέδριο που είναι σε εξέλιξη της ΓΣΕΕ απέχει πάρα πολύ από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και από όσα πραγματικά θα έπρεπε να ειπωθούν στο συνέδριο, καθώς επίσης πως το προσφυγικό και ο χειρισμός του έχουν την σφραγίδα της Ευρώπης και της Κυβέρνησης.

Ο κ. Γαλατάς στην εισήγησή του τόνισε πως «το νομοσχέδιο έκτρωμα θα είναι η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Πρέπει να «δράσουμε» στους χώρους εργασίας. Τα θύματα δεν θα είναι μόνο οι παλιοί και οι νέοι συνταξιούχοι, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία».

Ο κ. Πολύζος σημείωσε μιλώντας για τους κλάδους που εκπροσωπούσε σε συνάρτηση με το ασφαλιστικό πως «ο στόχος ήταν να κλείσουν οι 240.000 μικρές επιχειρήσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά και περισσότερες, ώστε να επιβιώσουν τα μονοπώλια και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ο δρόμος των κοινών προσπαθειών είναι μεγάλος και αφορά ζητήματα που απασχολούν το 90% της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν είναι κατά τη γνώμη μου ασφαλιστικό, αλλά φορολογικό και το ζήτημα θέλει συζήτηση από μηδενική βάση».

Ο κ. Μπεσίνης τόνισε πως «στον κλάδο των εμπόρων 7 στους 10 είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν καμία πρόσβαση στις δομές υγείας». Ακόμη ανέφερε ότι «διατηρώντας την αυτοτέλειά μας ως φορείς και ως οντότητες είναι στο χέρι μας να κάνουμε ένα κοινό αγώνα χωρίς να υπάρξει ζωτικός χώρος για ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Ο κ. Κοτοπούλης τέλος σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ζήσαμε στο πετσί μας την αλληλεγγύη των υπόλοιπων κλάδων όταν ήμασταν στους δρόμους. Με την συμμαχία των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, της νεολαίας και των αγροτών θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική. Η υλοποίηση των αποφάσεων πρέπει να γίνεται από τα κάτω προς τα πάνω. Η πολιτική αυτή τσακίζει κόκκαλα και δεν εξαιρεί κανέναν. Ήδη πραγματοποιήσαμε μια σύσκεψη στο Καινούριο για τις αποφάσεις και τον συντονισμό μας και την Κυριακή θα πραγματοποιήσουμε αντίστοιχη στη Βόνιτσα».

Κων/νος Χονδρός

http://sinidisi.gr/