Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας , χθες Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και με τον Διευθυντή του Υπουργείου κ. Χαράλαμπο Κουνέλη, στους οποίους παρέδωσε υπόμνημα θέσεων και προτάσεων.
Πρωταρχικό θέμα συζήτησης υπήρξε η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που θέλουν την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας καθώς τέθηκαν από τους αστυνομικούς και κοστολογημένοι τρόποι με τους οποίους εκτιμούν ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορεί να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας ανέπτυξαν διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους κανένα Αστυνομικό Τμήμα του Νομού δεν μπορεί να καταργηθεί με βάση την επερχόμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Κατέστησαν εξάλλου σαφές ότι τόσο η κοινωνία όσο και η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων που εδρεύουν στην περιοχή μας.
Ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής στη συνάντηση ανέφερε ότι: «τα Αστυνομικά Τμήματα που εδρεύουν στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας είναι απαραίτητα, για να μπορούν οι Δ.Α Αιτωλίας και Ακαρνανίας να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, στους κατοίκους του Νομού μας ,για να μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Συνεπώς, το Υπουργείο θα εξετάσει με την δέουσα προσοχή, ώστε η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην πλήξει και υποβαθμίσει περισσότερο τον Ν. Αιτωλοακαρνανίας».
Από τους αστυνομικούς επίσης προτάθηκε η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας να αποδεσμευτεί από τις καλλικρατικές δομές, που εξυπηρετούν προβλήματα της αυτοδιοίκησης που δεν ταυτίζονται με τα προβλήματα αστυνομικής φύσεως, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία και ανταπόκριση των Υπηρεσιών και τη μείωση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού.

 

Homepage