Με την τοποθέτηση του νέου αρχηγού στην Ελληνική Αστυνομία Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα και την αντικατάσταση και των τεσσάρων Αντιστρατήγων, ξεκίνησαν οι κρίσεις στο Σώμα όπου και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια, μιας και όπως όλα δείχνουν οι αλλαγές θα έχουν «βάθος» και σημαντική εναλλαγή προσώπων σε όλους τους βαθμούς.
Το απόγευμα συνεδρίασε  το Ανώτατο Συμβούλιο κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας   και έκρινε τους 22 Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων, -1- Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικό και -1- Ειδικών Καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).
Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά κρίθηκαν διατηρητέοι 11 Υποστράτηγοι, ανάμεσα τους ο Ανδρέας Αποστολόπουλος, που υπηρέτησε και ως Α/Δ Ακαρνανίας, αλλά και ο Μ,. Σφακιανάκης που έχει κομβικό ρόλο  στην σύσταση και οργάνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και που που έχει «επιβιώσει» ουσιαστικά με όλες τις κυβερνήσεις!

Στην Πάτρα, ο υποστράτηγος Αρ. Ανδρικόπουλος, αναβαθμίζεται και αναμένεται με τον βαθμό του αντιστρατήγου πλέον να αναλάβει την γενική επιθεώρηση της ΕΛ.ΑΣ. είτε στην βόρεια, είτε στη νότια Ελλάδα.

Στην θέση του στην Πάτρα και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανόν να έρθει ο Αγρινιώτης ταξίαρχος κ. Τσόλκας, που σήμερα είναι αναπληρωτής του κ. Ανδρικόπουλου.

Το ενδιαφέρον στη συνέχεια εστιάζεται στην Αιτωλοακαρνανία και στο ποιες αλλαγές  θα γίνουν σε επίπεδο Αστυνομικών Διευθυντών κλπ. Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι οι αλλαγές θα έχουν «βάθος»  τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως αυτές θα επηρεάσουν τους Διευθυντές που βρίσκονται από το 90 μέχρι το 105 και σε πολύ μεγαλύτερο νούμερο στους υποδιευθυντές.
Οπότε με αυτήν την λογική των πραγμάτων ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Γιάννης Ματσούκας θα κριθεί και θα αποφασιστεί εάν θα προαχθεί ή θα αποστρατευτεί. Κρίσεις πιθανότατα δεν θα γίνουν για τον αν. Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας κ. Παπαευθυμίου και τον Αστυνομικό  Διευθυντή Αιτωλίας κ. Κοτρωνιά. Μπορεί όμως να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει στη συνέχεια και για τους Αστυνομικούς Υποδιευθυντές που θα ακολουθήσουν.

www.agriniopress.gr