Λίγες ώρες μετά την… ανατροπή δεδομένων και την ανανέωση της συνεργασίας του για 2 ακόμη χρόνια με τον Παναιτωλικό, το gazzetta.gr εντόπισε τον Μαρκόβσκι στο Βελιγράδι όπου βρίσκεται με την οικογένεια του. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση ο έμπειρος φορ τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να παίζω για τον Παναιτωλικό. Μου έδειξαν ότι πραγματικά με θέλουν κι έτσι κάναμε την συμφωνία στο τέλος. Συνεχίζουμε μαζί κι αυτό μετράει. Τέλος καλό, όλα καλά. Από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι να δώσω τα πάντα για την ομάδα, να την βοηθήσω στους στόχους της και να πετύχω περισσότερο γκολ από πέρσι! Ευχαριστώ και τον πρόεδρο και όλους στην ομάδα που με πιστεύουν». 

-Τι έγινε και υπήρξε ανατροπή, ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα συνεχίσεις στο Αγρίνιο;

«Από το πρωί (σ.σ της Τετάρτης) που ξύπνησα δέχτηκα τηλέφωνα από την ομάδα. Μου είπαν ότι με θέλουν. Από στιγμή που έγινε το συμβόλαιο 2ετές, στο οικονομικό δεν είχαμε θέμα. Από κει και πέρα δεν υπήρξε πρόβλημα να συμφωνήσουμε. Τα βρήκαμε και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι».

-Έγινε αυτό που πραγματικά ήθελες;

«Ναι σίγουρα. Εξ αρχής ήθελα να μείνω κι από την αρχή έδινα προβάδισμα στον Παναιτωλικό. Έλεγα ότι είναι η πρώτη ομάδα με την οποία θα συζητήσω. Υπήρξε κι από Τουρκία ενδιαφέρον (σ.σ πληροφορίες αναφέρουν για Μανίσασπορ), αλλά ο Παναιτωλικός κινήθηκε και γρήγορα και καλύτερα. Αυτό μετράει. Τώρα είμαι χαρούμενος».

gazzetta.gr