Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού αλλά και κάτοικοι της περιοχής για το επιχειρούμενο κλείσιμο της μονάδας μετά την απόφαση της 6ης ΥΠΕ να καταργήσει την 24ωρη εφημερία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κ.Υ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο από αύριο δεν θα υπάρχει εφημερία σε 24ωρη βάση πράγμα που γνωστοποίησε στον κόσμο ώστε να μην ταλαιπωρείται όταν απαιτηθεί η μεταφορά του σε νοσηλευτική δομή. Η συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε μια πρώτη κινητοποίηση στην οποία ήταν παρόντες πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού Π. Σταράμος. Αύριο στις 10 το πρωί θα ακολουθήσει μια δεύτερη συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο Αιτωλικού όπου θα προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος κάλεσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο να ξαναδεί το πρόβλημα και να δώσει λύση, αφού η 24ωρη λειτουργία του είναι απαίτηση του κόσμου. Και οι ίδιοι οι κάτοικοι μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ χαρακτήρισαν έγκλημα το κλείσιμο του Κ.Υ. λέγοντας ότι από αυτό εξυπηρετείται και όλη η περιοχή των Οινιάδων, δηλώνοντας ότι θα αγωνιστούν δυναμικά για να πετύχουν την καλή λειτουργία του.

 

aixmi-news.gr