Ο Πάνος Καρύμπας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Α.Ε. Βάλτου και τον Ιδομενέα Εμπεσσού. Ο έμπειρος μέσος σημείωσε δύο τέρματα και δημιούργησε το τρίτο οδηγώντας την Α.Ε. Βάλτου στη νίκη με 3 – 2 επί του Ιδομενέα. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Νίκου Μπόλη έφτασε τους 22 βαθμούς και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τον Ηρακλή Αστακού, που έχει παιχνίδι λιγότερο και τον Παναμβρακικό Μπούκας, ενώ ο Ιδομενέας έπεσε στην πέμπτη θέση με 20 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν για να πιέσουν, όμως στο 3ο μόλις λεπτό ο Καρύμπας με μακρινό φάουλ αιφνιδίασε τον Καραβασίλη και έδωσε προβάδισμα στην Α.Ε. Βάλτου. Οι παίκτες του Μπάμπη Κολύδα πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο 22΄ μετά από φάουλ του Καρύμπα η μπάλα βρήκε στο Λιανό μετά από απομάκρυνση του Καραβασίλη και κατέληξε στα δίχτυα για το 2 – 0. Στο 27΄ ο Μαργαρίτης έκανε δυνατό φάουλ στον Τύμπα και ο Φάνης Τριφέρης τον χτύπησε εκτός φάσης δεχόμενος την κόκκινη κάρτα του Γκιάφη και αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Όμως ο Ιδομενέας δε σταμάτησε να ψάχνει το γκολ, κάτι που πέτυχε στο 40΄ με σουτ του Καρακασίδη μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε φάση που ο Τύμπας βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο Γκιάφης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν παρόμοιο με του πρώτου με τον Καρύμπα να σκοράρει με φάουλ στο 47΄ και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Παππάς σε δύο περιπτώσεις στο 51΄ και στο 52΄ δε νίκησε το Νέστωρα, ενώ ο Καρύμπας είχε και εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι στο 63΄. Το εντυπωσιακό γκολ του Δημήτρη Λαγοπάτη στο 69΄ έφερε το ματς στο 3 – 2 και ξαναέβαλε τον Ιδομενέα στο παιχνίδι, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν στις αντεπιθέσεις, ενώ οι παίκτες του Εμπεσσού δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στο Δημήτρη Νέστωρα.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μια σημαντική νίκη τόσο βαθμολογική όσο και γοήτρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον Πάνο Καρύμπα εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν και ο Φάνης Μαργαρίτης. Για τον Ιδομενέα, που προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια να επιτεθεί και να δημιουργήσει φάσεις, μέτρησε αρκετά η αποβολή του Φάνη Τριφέρη στο 27ο λεπτό καθώς και ο τραυματισμός του Κώστα Τριφέρη στο 73΄.
Ο Γκιάφης κατάφερε να κρατήσει το παχνίδι και να έχει σωστές αποφάσεις, ενώ η φάση του πέναλτι που ζητούν οι φιλοξενούμενοι είναι αρκετά δύσκολη και δε μπορεί να βγει σαφές συμπέρασμα χωρίς πιο προσεκτική παρατήρηση. Αρκετά καλοί ήταν και οι βοηθοί Κουτρομάνος και Τόλης.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία αρκετού κόσμου στο γήπεδο, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να δημιουργούν πολύ καλή ατμόσφαιρα.

Το φιλμ του αγώνα.

3΄ Γκολ. Ο Καρύμπας με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση αιφνιδιάζει τον Καραβασίλη και κάνει το 1 – 0.
Πάσα του Φάνη Λαγοπάτη στον Τύμπα που κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.
15΄ Φάουλ του Καρύμπα με σέντρα μέσα στην περιοχή ο Γούλας και ο Λιανός από κοντά δε μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα και να απειλήσουν.
22΄ Γκολ. Ο Καρύμπας εκτελεί φάουλ, ο Λιανός κάνει κίνηση αλλά δε βρίσκει τη μπάλα, που τη διώχνει ο Καραβασίλης, αλλά βρίσκει στο Λιανό και καταλήγει στα δίχτυα.
27΄ Οι φιλοξενούμενοι μένουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φάνη Τριφέρη με απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στο Μαργαρίτη.
40΄ Γκολ. Πάσα του Κυτούγια στον Καρακασίδη που με σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2 – 1.
42΄ Κόρνερ του Καρύμπα κεφαλιά του Τσεκούρα η μπάλα άουτ.
42΄ Σέντρα σουτ του Ζαχαράκη διώχνει στη γωνία του ο Καραβασίλης.
47΄ Γκολ. Ο Καρύμπας με φάουλ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3 – 1.
51΄ Φάουλ του Δημήτρη Λαγοπάτη από δεξιά ο Παππάς με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
52΄ Γύρισμα του Δημήτρη Λαγοπάτη από αριστερά ο Παππάς σουτάρει από κοντά, αλλά η μπάλα κοντράρει στο Λιανό και καταλήγει κόρνερ.
54΄ Ο Αντωνίου πασάρει στο Ζαχαράκη που από δεξιά μέσα στην περιοχή σουτάρει πάνω από το δοκάρι.
57΄ Σέντρα σουτ του Δημήτρη Λαγοπάτη απέκρουσε ο Νέστωρας.
63΄ Φάουλ του Καρύμπα από πλάγια δεξιά η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Καραβασίλη.
69΄ Γκολ. Ατομική ενέργεια του Δημήτρη Λαγοπάτη που έξω από την περιοχή σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί “Γ” του Νέστωρα για το 3 – 2.
82΄ Σουτ του Τσιάκαλου αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Καραβασίλης.
85΄ Φάουλ του Καρύμπα διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καραβασίλης.
86΄ Ο Καρύμπας κάνει απευθείας κόρνερ με τον Καραβασίλη να διώχνει.
90΄ Γύρισμα του Γούλα από δεξιά στον Τσεκούρα που από κοντά δεν καταφέρει να κάνει το τακουνάκι και να απειλήσει.
91΄ Σουτ του Ζαχαράκη έδιωξε ο Καραβασίλης.

Α.Ε. ΒΑΛΤΟΥ (Νίκος Μπόλης): Νέστωρας Δ., Τσιάκαλος Α., Νέστωρας Γ., Μπισμπίκης, Λιανός, Μαργαρίτης Θ., Γούλας, Αντωνίου (87΄ Μακρής), Τσεκούρας (92΄ Προύντζος), Καρύμπας, Ζαχαράκης Κ.

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ (Μπάμπης Κολύδας): Καραβασίλης, Τριφέρης Θ., Λαγοπάτης Δ., Παππάς, Ρεγγούτας, Ζήμος (95΄ Πλάτανος), Λαγοπάτης Θ., Κυτούγιας, Καρακασίδης (87΄ Μανώλης), Τριφέρης Κ. (73΄ λ.τ. Μπεχλιούλης), Τύμπας.

 

πηγη: olatagoal.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.