Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «1ο Εαρινό Φεστιβάλ Υδατοσφαίρισης 2016» που διοργάνωσε η ΝΕΠ στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» στην Πάτρα από 26 έως 28 Απριλίου, στο οποίο και συμμετείχαν οκτώ (8) ομάδες Μίνι Παίδων, οκτώ (8) ομάδες Παίδων και τέσσερις (4) ομάδες Μίνι Κορασίδων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στήριξε τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Υδατοσφαίρισης της ΝΕΠ στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», μέσω του Ευρωπαϊκού Έργου «IRIS» για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης.

Το Έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Συμπράξεις Συνεργασίας στον τομέα του Αθλητισμού και υλοποιείται στην Ελλάδα από το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Στη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Υδατοσφαίρισης της ΝΕΠ, η ομάδα έργου IRIS του Περιφερειακού ΚΕΚ ενημέρωσε τους προπονητές σχετικά με την υλοποίηση του έργου, την εκπαιδευτική πλατφόρμα και τα εκπαιδευτικά υλικά που αναπτύσσονται και που έχουν σαν στόχο την ενημέρωσή τους σε θέματα διακρίσεων και των συνεπειών τους στον αθλητισμό των παιδιών και των νέων, προτεινόμενων μέτρων και πρακτικών που μπορούν να εφαρμοσθούν στον Αθλητισμό για την πρόληψη των διακρίσεων και γενικά ενίσχυσης των καθηγητών Φ.Α. και προπονητών στην αντιμετώπιση των διακρίσεων και της βίας. Οι προπονητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία στο θέμα του έργου και τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν πως μπορούν έρθουν σε επαφή με τα καινοτόμα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί μέσω του «IRIS».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και Νόμιμος Εκπρόσωπος του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συνεχάρη όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στο 1ο Εαρινό φεστιβάλ υδατοσφαίρισης και τόνισε ότι «φαινόμενα ρατσισμού, βίας και διακρίσεων δεν μπορούν να έχουν θέση στον αθλητισμό ο οποίος αποτελεί πηγή χαράς, υγείας και αρμονικής συνύπαρξης. Με την ανάπτυξη του καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού του έργου IRIS αποσκοπούμε στην αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο Εαρινό Φεστιβάλ Υδατοσφαίρισης 2016, στην Πάτρα, στον ηλεκτρονικό ιστοχώρο: www.nep.org.gr ενώ πληροφορίες για το έργο IRIS: www.iris-sport.eu.