Σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια, ειδικά όταν πρόκειται για ιδιαίτερους προορισμούς που δεν επιλέγει κανείς συχνά να πάει;

Είναι γνωστό ότι η Ευρώπη κρύβει θησαυρούς στα τοπία της, όμως πέρα από τις μεγάλες πρωτεύουσες της που είναι γνωστές παγκοσμίως, φιλοξενεί και μικρές πόλεις εξίσου εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες για τους επισκέπτες. Διαβάστε παρακάτω για τις μικρές πόλεις της Δυτικής Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείτε έστω και μια φορά!

Τολέδο, Ισπανία

Βρίσκεται σχεδόν δίπλα στη Μαδρίτη, όμως δεν έχει καμία σχέση με την μεγάλη πρωτεύουσα, ενώ έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Είναι η πόλη που γέννησε τον Mozart και εξάγει εξαιρετικά λικέρ και σοκολατάκια, ενώ φημίζεται για την ομορφιά της, μιας και τα μπαρόκ κτήρια της έχουν διατηρηθεί άψογα.

Σιένα, Ιταλία

Αν ταξιδέψετε εκεί, θα είναι σαν να ταξιδεύετε πίσω στον χρόνο στην εποχή της Αναγέννησης. Επίσης απέχει ελάχιστα από άλλες μεγάλες Ιταλικές πόλεις όπως οι Μπολόνια, η Φλωρεντία και η Ρώμη.

Κόρδοβα, Ισπανία

Βρίσκεται στη Νότια Ισπανία και το 1984 το ιστορικό της κέντρο ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η πόλη αυτή αποτελεί ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών από τα αρχαία χρόνια.

Μπριζ, Βέλγιο

Αποτελεί την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και βρίσκεται στα βόρεια του Βελγίου. Φημίζεται για τις μπίρες και τις σοκολάτες, ενώ διαθέτει και ένα κομβικό λιμάνι.