Οι δράστες δρουν ανενόχλητοι ακόμα και σε σημεία με πιο έντονη αστυνόμευση!.Μπαράζ διαρρήξεων προκαλεί έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες της περιοχής

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν αποκτήσει τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο του Αγρινίου, τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων, φαινόμενο που προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό σε πολίτες και τοπική αστυνομία. Και βέβαια ο προβληματισμός αυξάνεται καθώς πρόκειται για κρούσματα τα οποία δεν καταγράφονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή συνοικίες του Αγρινίου, αλλά στην καρδιά της πόλης, γεγονός που εκτός των άλλων δημιουργεί και ερωτηματικά για την αστυνόμευση της περιοχής. Χθες τα ξημερώματα, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στην οδό Ι. Σταΐκου, διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει εντός του καταστήματος από πλαϊνή πόρτα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300ων ευρώ.

Οι δράστες παραμένουν άφαντοι, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους. Λίγες ημέρες νωρίτερα δύο Αγρινιώτες 34 και 26 ετών αντίστοιχα είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα του Αγρινίου. Στο στόχαστρό των δραστών μπήκε η οδός Παπαστράτου. Ένα δηλαδή από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης. Τα «χτυπήματά» τους ουκ ολίγα, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Αρχών, εμπλέκονται σε 3 περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτωντ. Πάντως τα συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ και θα οδηγηθούν ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

Το θέμα πάντως είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία οι διαρρήκτες δεν διστάζουν να «μπουκάρουν» σε σπίτια και καταστήματα, αφενός σε ώρες αιχμής και αφετέρου στο κέντρο της πόλης, που υποτίθεται ότι φυλάσσεται επαρκέστερα από τις άλλες περιοχές, εκεί όπου τα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Από την άλλη σε έντονη έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο αρπαγής τσαντών και πορτοφολιών στην περιοχή, όπως σχετικά είχε γράψει από χθες η «Σ». Ο δράστης ή οι δράστες παραμένουν άφαντοι για την ώρα. Πάντως φαίνεται ότι εύκολο στόχο αποτελούν οι γυναίκες ανεξάρτητα ηλικίας, οι οποίοι έχουν δεχθεί την πλειονότητα των επιθέσεων. Ήδη το τελευταίο 20ημερο έχουν καταγραφεί περιστατικά αρπαγής τσαντών στις περιοχές της Αγίας Τριάδας, Γηροκομείου και Πάρκου.

Οι αναζητήσεις των Αρχών συνεχίζονται, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται η εγκληματικότητα μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Όσοι και αν συλλαμβάνονται, η παραβατικότητα δεν εξαλείφεται καθώς ακολουθούν νέες… γενιές κακοποιών στοιχείων.

Από την πλευρά της η τοπική αστυνομία καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες, με βάση πάντα το προσωπικό που έχει στη διάθεσή της, που σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν επαρκεί για την πλήρη αστυνόμευση της περιοχής. Απορίας άξια όμως είναι η ανενόχλητη δράση των διαρρηκτών σε σημεία του Αγρινίου, που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι επιτήδειοι θα διαπράττουν κλοπές ή διαρρήξεις και θα φεύγουν σαν κύριοι…

http://sinidisi.gr/