Πονοκέφαλο προκαλεί στις διωκτικές αρχές η ευρηματικότητα των απατεώνων που δρουν και στην περιοχή, μιας και με χίλιους δυο τρόπους επιχειρούν να εισέλθουν σε σπίτια και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Άλλοτε ως εφοριακοί, άλλοτε ως δικηγόροι ή πλασιέ, ως υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, μέλη συλλόγων για εράνους κλπ οι κλέφτες εφευρίσκουν τρόπους και βασιζόμενοι και στην αφέλεια των θυμάτων τους, έχουν καταφέρει να μπουν σε σπίτια και να αφαιρέσουν χρήματα, τιμαλφή κλπ.

Η τελευταία περίπτωση απάτης που έχει καταγραφεί στο Αγρίνιο, είναι αυτή του χαμένου περιστεριού! Συγκεκριμένα νεαρό άτομο, που δρα πιθανότατα με συνεργό, χτυπά τα κουδούνια σε σπίτια κυρίως πρωινές ώρες, και απευθυνόμενο σε νοικοκυρές ή σε ηλικιωμένους «πασάρει» το εξής παραμύθι: Πως είναι γείτονας (σ.σ. σε ορισμένες περιπτώσεις λέει και ποιας γειτόνισσας γιος είναι!) και πως διατηρεί περιστερώνα και ένα μικρό περιστέρι έχει βρεθεί στο μπαλκόνι του υποψήφιου θύματος! Παραλίγο θύματα του περιγράφουν απίστευτους διαλόγους με τον άγνωστο προς το παρόν άνδρα,  που επιστρατεύει μπόλικη φαντασία ώστε να πείσει…
Σκοπός του να εισέλθει στο σπίτι και δήθεν αναζητώντας το περιστέρι, να αρπάξει ότι μπορέσει…
Πριν από μερικές μέρες ο δράστης βρέθηκε σε γειτονιά του Αγρινίου και επιχείρησε ανεπιτυχώς να μπει σε κατοικίες ενώ για κακή του τύχη  κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος κατέγραψε τις κινήσεις του (φωτο). Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο το άτομο εμφανίζεται να μιλά σε κινητό ή σε ασύρματο, να περπατά στο πεζοδρόμιο και να εισέρχεται τελικά σε πολυκατοικία όπου επιχείρησε να εξαπατήσει γυναίκα, που όμως δεν του άνοιξε.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο σε άλλη περίπτωση όπου με την ίδια μέθοδο άγνωστος εισήλθε σε οικία και έκλεψε 350 ευρώ.
Το οπτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια ανδρών της Ασφάλειας του Αγρινίου που επιχειρούν να το αξιοποιήσουν και να ταυτοποιήσουν τον νεαρό άνδρα.

agriniopress.gr