Ο μάρτυρας – «κλειδί» ακόμη δεν έχει κληθεί από τις Αρχές, να δει φωτογραφίες ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία!Η δικηγόρος της πατρικής οικογένειας του δολοφονηθέντα δασκάλου μίλησε για όλους και για όλα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Πέντε χρόνια περίπου μετά τον εντοπισμό του απανθρακωμένου πτώματος του 46χρονου Νίκου Μέντζου, στο Αγρίνιο, σοκάρουν οι εξελίξεις της υπόθεσης, καθώς η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία στη σύζυγό του, όπως από χθες έγραψε η «Σ».

Ο αυτόπτης μάρτυρας – «κλειδί», σύμφωνα με την δικηγόρο της πατρικής οικογένειας του Νίκου Μέντζου, Αναστασία Ασπρίδη, είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή ότι είδε τη χήρα ψύχραιμη, στο σημείο που καιγόταν το αυτοκίνητο, μαζί με έναν άνδρα, οι οποίοι παρακολουθούσαν την καύση και δεν έκαναν τίποτα. Μετά από λίγα λεπτά ο άνδρας έφυγε και, στη συνέχεια, ήρθε ο γαμπρός της, ο οποίος κάλεσε την πυροσβεστική!

Η χήρα πέρασε την Δευτέρα την πόρτα της Εισαγγελίας Αγρινίου και πλέον θα κληθεί για περαιτέρω εξηγήσεις, αν και η ίδια είχε υποστηρίξει σε συνέντευξη της, στο Φως στο Τούνελ, πως είχε δει το αυτοκίνητο φλεγόμενο, ενώ αναζητούσε τον 46χρονο και αρχικά δεν είχε συνειδητοποιήσει πως ήταν άνθρωπος μέσα, την ώρα που η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον γαμπρό της, όταν και αυτός έφτασε στο σημείο, μετά από κλήση της.

«Η ποινική δίωξη σε βάρος της συζύγου του δολοφονηθέντα Νίκου Μέντζου, ασκήθηκε κατόπιν δικής μας αναφοράς, μιας και είχαμε συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που μας οδήγησαν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ανθρωποκτονία. Το αδίκημα αυτή τη στιγμή για το οποίο κλήθηκε η χήρα είναι αυτό της υπόθαλψης εγκληματία και επειδή είναι πλημμέλημα και σε λίγες μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, πιέσαμε προς την κατεύθυνση αυτή, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να προκύψει στη συνέχεια κατά την ανάκριση και κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη εναντίον της.

Υπάρχει μαρτυρία, από αξιόπιστο μάρτυρα η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεση, αν και για μας –χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε ποιος είναι ο δολοφόνος- από την αρχή το έγκλημα είχε εξιχνιαστεί.

Ο μάρτυρας ήταν από την αρχή ξεκάθαρος.

Η σύζυγός από την αρχή βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας με κάποιον άνδρα, τον οποίο όμως ουδέποτε έχει κατονομάσει και παραδεχθεί. Η τελευταία εξέλιξη λοιπόν για εμάς, δεν αποτελεί ανατροπή. Ήταν κάτι αναμενόμενο.

Στην υπόθεση αυτή βέβαια εξαρχής έγιναν πολλές παραλείψεις τόσο από την πλευρά των αστυνομικών όσο και των δικαστικών αρχών. Αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από την δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά καθώς το προσωπικό των δικαστικών λειτουργών δεν επαρκεί ώστε να «τρέχουν» πιο γρήγορα οι υποθέσεις» ανέφερε αποκλειστικά στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» η δικηγόρος της πατρικής οικογένειας του 46χρονου Νίκου Μέντζου Αναστασία Ασπρίδη.

Στη συνέχεια ρωτήσαμε την κ. Ασπρίδη να μας πει από ποια απόσταση είδε ο μάρτυρας την χήρα και τον άνδρα όπως ισχυρίζεται, αλλά και αν ο ίδιος αναγνωρίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο – «μυστήριο».

Σύμφωνα με την κ. Ασπρίδη,η απόσταση από την οποία είδε τα δύο άτομα ο μάρτυρας υπολογίζεται από 30 έως 50 μέτρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει το όνομα. Θεωρεί όμως ότι ήδη θα έπρεπε οι Αρχές να τον έχουν καλέσει ώστε να του δείξουν φωτογραφίες υπόπτων, μιας και στην δικογραφία συμπεριλαμβάνονται αρκετά ονόματα. Ίσως δηλαδή μέσα από αυτή την διαδικασία ο μάρτυρας θα μπορούσε να θυμηθεί το πρόσωπο του άνδρα και να έλυνε το μυστήριο οδηγώντας τις δικαστικές αρχές στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Πάντως για μία ακόμα φορά η οικογένεια μέσω της δικηγόρου, απευθύνει έκκληση προς όποιον είδε το παραμικρό, να μιλήσει ώστε το θρίλερ για την οικογένεια να τελειώσει και έστω και πέντε χρόνια μετά να βρουν την δικαίωση που αναζητούν.

 

πηγη: sinidisi.gr