Με νέο γύρο αποφάσεων για την συνέχιση της χρηματοδοτικής ροής του Δημοσίου προς τους παραχωρησιούχους είχαμε αυτές τις μέρες σε Ιόνια Οδό και Αυτοκινητόδρομο Μορέα.

Το Υπουργείο Υποδομών με μία απόφαση στις 10 Ιουνίου αποφάσισε τη δέσμευση 55εκ.ευρώ για την πληρωμή της 6ης καταβολής της Πρόσθετης Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου. Η ημερομηνία καταβολής σύμφωνα με την απόφαση είναι σε 30 μέρες αρχής γενομένης της 11η Ιουνίου.

Η δεύτερη απόφαση του Υπουργείου Υποδομών στις 10 Ιουνίου αφορά την εντολή πληρωμής 10.123.811,21 ευρώ με δικαιούχο τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα για την 3η καταβολή αποζημιώσεων προς τον Παραχωρησιούχο. Συνολικά στον 3ο λογαριασμό έχουν πληρωθεί από το Δημόσιο στον Παραχωρησιούχο 91.375.610,23 ευρώ.

Η συνέχεια αναμένεται να είναι σταθερή το επόμενο διάστημα καθώς όσο φτάνουμε στο φώτο φίνις για την παράδοση των αυτοκινητόδρομων στην κυκλοφορία τόσο πιο ασφυκτική θα είναι η πίεση για τις χρηματοδοτικές ροές για να ωριμάσουν κατασκευαστικά τα έργα και να έχουμε λειτουργία τους μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com