Δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα γιατρός παθολόγος στα Τακτικά Ιατρεία του νοσοκομείου Αγρινίου λόγω… έλλειψης γιατρών

Θέμα τύχης ή συγκυρίας

αν προτιμάτε είναι πλέον η υγεία στην περιοχή μας. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στη «Σ» εδώ και περίπου 20 μέρες, τα Τακτικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν διαθέτουν παθολόγο! Ο Διοικητής του Νοσοκομείο Αγρινίου Γιώργος Βλάχος απαντώντας στην καταγγελίες δήλωσε ότι «με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του νοσοκομείου υπάρχει γιατρός για 2 με 3 μέρες τη βδομάδα. Αυτό συμβαίνει διότι στο νοσοκομείο δεν διορίστηκαν επικουρικοί γιατροί. Όποιο περιστατικό και αν σημειώνεται εξυπηρετείται αναγκαστικά από το τμήμα επειγόντων». Έτσι λοιπόν ο κάθε ασθενής φλερτάρει κυριολεκτικά με την τύχη του, αφού οι ελλείψεις και τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και του Μεσολογγίου, είναι πολλές και σημαντικές.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου,

σε κάθε τομέα, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, καθημερινά υπερβάλουν εαυτούς. Η κατάσταση είναι τέτοια που κατά το παρελθόν ουκ ολίγες φορές έχουμε καταγράψει ασθενείς από διάφορες μονάδες να μετακινούνται με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αγρινίου σ το νοσοκομείο του Μεσολογγίου και αντίστροφα, ανάλογα με τις εφημερίες.

Την ίδια στιγμή και μετά το τραγικό συμβάν με το θάνατο της 75χρονης από τον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας, στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου, όπου αντί για εφημερεύον γιατρός υπήρχε καθαρίστρια… οι πολίτες δηλώνουν ανήσυχοι κάνοντας απλά τον Σταυρό τους καθημερινά, για να μην χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας του νομού.

Κώστας Χονδρός

http://sinidisi.gr/