Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων ότι βρήκαν φίδι στον χώρο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου Κιλκίς διέταξε η διοικήτρια του Μαρία Βλάχου.

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Αχιλλέας Καλεκμερίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «το αντιλήφθηκε έγκαιρα ένας εργαζόμενος και δύο άνδρες το απομάκρυναν από τον χώρο, χωρίς να δαγκώσει κάποιον συνάδελφο με άγνωστες συνέπειες».

Με αφορμή το περιστατικό δεν παρέλειψε να επισημάνει και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο αλλά και τις κακές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν: «στα πλυντήρια τα μηχανήματα είναι αρκετά παλιά, ενώ υπάρχει και αφόρητη ζέστη, λόγω προβλημάτων στον κλιματισμό. Χαλασμένα κλιματιστικά υπάρχουν και σε θαλάμους ασθενών. Το νοσοκομείο μας είναι υποστελεχωμένο και υπάρχουν πολλές αναβολές χειρουργείων, με την λίστα να μεγαλώνει διαρκώς».

Σε ανακοινωσή της η διοικήτρια του Νοσοκομείου υποστηρίζει ότι «με υψηλό αίσθημα ευθύνης προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου προς όφελος των πολιτών αλλά και των εργαζομένων έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση του χώρου των πλυντηρίων, καθώς και της προμήθειας του κατάλληλου εξοπλισμού».

Υποστηρίζει επίσης ότι, έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση υπηρεσιών απεντόμωσης και μυοκτονίας στους χώρους του Νοσοκομείου και αναμένεται άμεσα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο.

 

aftodioikisi.gr