Οι εορτασμοί για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Παναιτωλικού συνεχίζονται στο Αγρίνιο κι αυτή την φορά έφτασε η ώρα να αναδειχθεί ο μεγάλος εκπαιδευτικός ρόλος του συλλόγου σε περασμένες δεκαετίες!

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της ΠΑΕ, η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση του «Παναιτωλικού Γυμναστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου», διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Φιλεκπαιδευτικό έργο και την προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία. Του μοναδικού Συλλόγου στην Ελλάδα, που είχε τον προσδιορισμό «Φιλεκπαιδευτικός» στον τίτλο του.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (16/3) στις 7 το βράδυ στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και θα έχει τίτλο «Νυχτερινό Σχολείο: το κοινωνικό πρόσωπο του Παναιτωλικού». Για το ιδιαίτερο αυτό στοιχείο στην «κυανοκίτρινη ταυτότητα» θα μιλήσουν ο Περικλής Χαντζής, που έχει κάνει την έρευνα και έχει εκδώσει σχετική εργασία, καθώς και οι δάσκαλοι Δημήτριος Πίτσιος, που είναι ο τελευταίος που δίδαξε στο Νυχτερινό Σχολείο (1976 – 1983) και ο Χαράλαμπος Βέλλιος, προτελευταίος διδάξας (1972 – 1976).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η προσφορά του μεγαλύτερου, αρχαιότερου και πιο αγαπημένου αθλητικού Συλλόγου του Νομού στους εργαζόμενους νέους της περιοχής, μέσα από την ιστορία της ίδρυσης και της λειτουργίας του Νυχτερινού Σχολείου από τον Οκτώβριο του 1926 που ξεκίνησε, μέχρι τον Ιούνιο του 1983 που διέκοψε την λειτουργία του.