Είναι πλέον γνωστή στους πάντες η μεθοδευμένη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από πολιτικούς και μη παράγοντες και η οποία έλαβε μορφή χιονοστιβάδας μετά τη διοικητική ενοποίηση των Νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου (Νόμος Λοβέρδου).

Το αποκορύφωμα των ενεργειών αυτής της υποβάθμισης πραγματοποιήθηκε με τον διορισμό του Κυριακόπουλου στην διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αποδεκατισμός Καρδιολογικής Κλινικής από πέντε καρδιολόγους σε δύο
  • Αποδεκατισμού του Νοσηλευτικού προσωπικού με μετακινήσεις προς το Αγρίνιο
  • Απόπειρες μετακίνησης διοικητικών υπηρεσιών προς το Αγρίνιο (πληροφορική, μισθοδοσία προμήθειες).
  • Μεθοδευμένη κατασυκοφάντηση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην τοπική κοινωνία
  • Ετσιθελικές υπηρεσιακές μεταβολές με στόχο να αντικαταστήσει τα στελέχη που έλεγαν ΟΧΙ!!

Όλα τα ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν με την ανοχή αν όχι και την συμμετοχή του κ. Βλάχου.

Σήμερα που το Νοσοκομείο βρίσκεται στο παρά πέντε και δεδομένου ότι ξεκινά η συζήτηση για τον υγειονομικό Χάρτη στον Νομό, πιστεύω ότι:

  • Επιβάλλεται να συσπειρωθούμε όλοι στο πάγιο αίτημα της ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ του Νοσοκομείου από αυτό του Αγρινίου διαφορετικά η τύχη του Νοσοκομείου είναι το κλείσιμο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
  • Στο νομό είναι απαραίτητα τα δύο Νοσοκομεία αφενός λόγω της γεωμορφολογίας αφετέρου λόγω της έκτασης (δύο νομοί σε έναν)
  • Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα πρέπει να λειτουργήσει με τον προτεινόμενο οργανισμό που περιέχει τις βασικές ειδικότητες καθώς και τα διατομεακά τμήματα

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για σπατάλες στην υγειά και οικονομική κρίση. Επί του θέματος έχω να πω ότι σε περίοδο οικ. κρίσης δεν κάνεις περικοπές, κλείνοντας νοσοκομεία αλλά νοικοκύρεμα των οικονομικών και ουσιαστικό έλεγχος της σπατάλης!

Θα πρέπει δε να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν ότι ο ασθενής που θα μετακινείται από εδώ σε άλλο νοσοκομείο λόγω της αναμονής θα ανεβάζει τον χρόνο νοσηλείας κατά συνέπεια και το κόστος!! Η μετακίνηση προς Αγρίνιο θα κοστίζει το τριπλάσιο ενώ η μετακίνηση σε Νοσοκομείο της Πάτρας το πενταπλάσιο!!!

Τέλος όσον αφορά τους άμεσους στόχους προκειμένου το Νοσοκομείο να γίνει οριακά λειτουργικό θα πρέπει άμεσα να γίνουν προκηρύξεις επικουρικών, αποκλειστικά για το Μεσολόγγι, με βάση τις προτεραιότητες που έχουμε κατ΄επανάληψη αναφέρει.

Μετά τιμής
Μαρκαντώνης Νικόλαος
Διευθ/ντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
και Μέλος Δ.Σ της Εν. Νοσοκ. Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας

 

http://www.aixmi-news.gr/