Αν είστε από τους ταξιδιώτες που σας αρέσει να απολαμβάνετε διαφορετικά ποτά και γεύσεις στα ταξίδια που κάνετε τότε υπάρχουν κάποιοι προορισμοί τους οποίους αν ποτέ επιλέξετε θα σας «δυσκολέψουν» λίγο καθώς υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά την αγορά και κατανάλωση αλκοόλ.

Δείτε μερικά από αυτά τα μέρη και τι περιορισμούς έχουν σύμφωνα με την βρετανική Telegraph…

1. Ινδία

proorismoi1

Διάφορες Πολιτείες της Ινδίας έχουν περιορισμούς για να εμποδίσουν ή να περιορίσουν την πώληση και την κατανάλωση αλκοόλ με την Μπιχάρ να έγινε πρόσφατα μία από αυτές. Σε πολλές περιοχές μάλιστα όπως στο Γκουτζαράτ, οι παραθεριστές θα πρέπει να βγάλουν ειδικές άδειες για να μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ. Σε κάποια νησιά επίσης απαγορεύεται εντελώς η κατανάλωση.

2. Μαλδίβες

proorismoi2

Μπορεί εκεί να βλέπετε τον ιδανικό προορισμό για τις εξωτικές διακοπές σας αλλά η κατανάλωση αλκοόλ δεν επιτρέπεται παντού και μάλιστα έξω από το θέρετρο που πρόκειται να μείνετε.

3. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

proorismoi3

Ενώ το αλκοόλ είναι διαθέσιμο σε ξενοδοχεία και σε ορισμένα εστιατόρια και σούπερ μάρκετ, είναι παράνομο να πιει κανείς ή να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, σε όλους τους άλλους δημόσιους χώρους. Και στο Sarjah, το αλκοόλ έχει απαγορευθεί εντελώς.

4. Μπρουνέι

proorismoi4

Ενώ η πώληση και η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στο Μπρουνέι στη Νοτιοανατολική Ασία οι επισκέπτες μπορούν να καταναλώνουν έως και δύο λίτρα οινοπνευματωδών ποτών ή δώδεκα κουτιά μπύρας κάθε 48 ώρες, αφού πρώτα το έχουν δηλώσει και έχουν πάρει άδεια.

5. ΗΠΑ

proorismoi5

Παρά το γεγονός ότι η ποτοαπαγόρευση έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πόλεις που έχουν ακόμη περιορισμούς στην κατανάλωση αλκοόλ σύμφωνα με το δημοσίευμα και κάποιες από αυτές είναι στην Πολιτεία του Μισισίπι, στην Αλάσκα, στη Φλόριντα και στην Αλαμπάμα.

6. Ταϊλάνδη/Φιλιππίνες/Βενεζουέλα

proorismoi6

Σε αυτές τις χώρες, το ποτό δεν είναι πρόβλημα αλλά υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί κατά την περίοδο εκλογών. Στις Φιλιππίνες για παράδειγμα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ ακόμη και δύο μέρες πριν την εκλογική διαδικασία ενώ στην Ταϊλάνδη, από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας.

 

newsbeast.gr