Είπε και ελάλησε ο Κουρουμπλής και δεν σηκώνει αντίρρησεις. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία, είπε. Ας ήταν όμως το ίδιο αυστηρός και με τους φορείς της Ηλείας που ακόμη δεν έχουν βρει μια οριστική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.
       Και όφειλε ο Κουρουμπλής να είναι πρωτίστως αυστηρός με την Ηλεία,γιατί δεν φτάνει που τόσα χρόνια αδιαφόρησαν για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, ακόμη και τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, φαίνεται ότι οι τοπικές διαμάχες στην Ηλεία καλά κρατούν. 
      Διαβάζουμε στον Τύπο της Ηλείας, για παράδειγμα, πως ο δήμαρχος Πύργου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος όσον αφορά την ενδιάμεση λύση, αφήνοντας αιχμές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι θελήσουν με δόλο για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, να δημιουργήσουν εμπόδια στον διεθνή διαγωνισμό που ολοκληρώνεται στις 12 Γενάρη.
    Εντωμεταξύ διαμάχη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ των Δήμων Πηνειού και Ήλιδας, με αφορμή την αδειοδότηση δεματοποιητή, κάτι που ούτως ή άλλως είναι εκτός του εθνικού σχεδιασμού για τα σκουπίδια.
       Καλό λοιπόν είναι να κοιτάξει και αυτά ο Κουρουμπλής και να μας διευκρινίσει ποιοι πιέζουν το δήμαρχο Αγρινίου, το δήμαρχο Ναύπακτου και δημιουργούν, όπως δήλωσε, προβλήματα…
       Σχετικά με την αναφορά του Υπουργού ότι δηλαδή οι ΧΥΤΑ, δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του υπουργού, ούτε του δημάρχου ούτε κανενός, καλό είναι να θυμηθεί τα βάρη πρέπει να τα σηκώνουν όλοι και όχι να σηκώνουν κάποιοι επειδή κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να φτιάξουν ΧΥΤΑ.
 
http://www.agrinioculture.gr/