Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-Σωματεία 40, όμιλοι 3

1ος όμιλος – σωματεία 13

1.ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ

2.ΑΕ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

3.ΑΘΛ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

4.ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

5.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

6.ΑΟ ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ

7.ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

  1. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
  2. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

10.ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ

11.ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

12.ΑΕ ΟΙΝΙΑΔΩΝ

13.ΑΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ

2οςόμιλοςσωματεία 14

1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

2.ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

3.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

4.ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ

5.ΠΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

6.ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

7.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ

8.ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ

9.ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

10.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ

11.ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ

12.ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ

  1. ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ
  2. ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

3ος όμιλοςσωματεία 13

1.ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

2.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

3.ΑΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ

4.ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

5.ΑΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ

6.ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

7.ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ

8.ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ

9.ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ

  1. ΑΕ ΒΑΛΤΟΥ

11.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

12.ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

  1. ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ –ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Β’ στην Α’ κατηγορία, θα ανέλθουν συνολικά 4 σωματεία.

Ο πρωταθλητής κάθε ομίλου της Β’ κατηγορίας, ανέρχεται στην Α’ κατηγορία (σύνολο 3 σωματεία).

Οι δευτεραθλητές κάθε ομίλου της Β’ κατηγορίας, θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ, σε ουδέτερα γήπεδα με χλοοτάπητα και το πρώτο σωματείο θα ανέλθει στην Α’ κατηγορία.

Στην περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας, ανέλθει στην Γ’ Εθνική, τότε στην Α’ κατηγορία θα ανέλθουν τα 2 πρώτα σωματεία των αγώνων μπαράζ.

Για την ανάδειξη του δευτεραθλητή του κάθε ομίλου, θα διεξαχθούν αγώνες

play-offs, στους οποίους θα συμμετάσχουν τα σωματεία που κατέλαβαν την2η και 3η θέση στον όμιλό τους, με την 12 απαραίτητη προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους δεν θα είναι μεγαλύτερη των 5βαθμών.

Στην περίπτωση που η μεταξύ τους διαφορά είναιμεγαλύτερη των 5 βαθμών, δευτεραθλητής είναι το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση στον όμιλό του και που αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες μπαράζ των δευτεραθλητών.

Στην περίπτωση που η βαθμολογική διαφορά 2ου–3ουδεν είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών, διεξάγονται αγώνες play-offs για την ανάδειξη του δευτεραθλητή, ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση στην κανονική περίοδο, θα αγωνιστεί με το σωματείο που κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική περίοδο στον ίδιο όμιλο, για την ανάδειξη του δευτεραθλητή.

Ο αγώνας θα είναι μονός και θα διεξαχθεί στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο και ο νικητής αναδεικνύεται δευτεραθλητής.

Σε περίπτωση ισοπαλίας δευτεραθλητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο.

 

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Β’ στη Γ’ κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά 8 σωματεία

Τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση στον όμιλό τους (13η σε 1ο και 3οόμιλο και14η στον 2ο όμιλο) υποβιβάζονται στην Γ’κατηγορία (συνολικά 3 σωματεία).

Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 11ηκαι 12η θέση στον 1ο και 3ο όμιλο και την 12η και 13η θέση στον 2ο όμιλο, θα αγωνιστούν σε αγώνες play-out για τον υποβιβασμό ενός ακόμη σωματείου από κάθε όμιλο.

Σε περίπτωση όμως που η βαθμολογική διαφορά του 11ου και 12ου σωματείου στον 1ο και 3ο όμιλο και 12ου και 13ου στον 2ο όμιλο είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών, δεν θα διεξαχθούν αγώνες play-out, αλλά τα σωματεία που τερμάτισαν στην προτελευταία θέση στον όμιλό τους υποβιβάζονται στην Γ’ κατηγορία(3 σωματεία).

Αν χρειαστεί διεξαγωγή αγώνων play-out ην αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση στον όμιλό του την κανονική περίοδο θα αγωνιστεί με το σωματείο που κατέλαβε την χειρότερη θέση την κανονική περίοδο.

Οι αγώνες της αγωνιστικής αυτής θα είναι διπλοί και προκρίνεται το σωματείο που θα συγκεντρώσει στους δύο αυτούς αγώνες τέσσερις (4) βαθμούς και άνω.

Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο δεύτερος στο γήπεδο του αντιπάλου.

Στην περίπτωση όμως, που μετά την διεξαγωγή και των δύο αυτών αγώνων, κανένα σωματείο δεν συγκεντρώσει τέσσερις (4) βαθμούς και άνω, τότε θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο νικητής προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στον τρίτο αγώνα, νικητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο.

Στη συνέχεια τα σωματεία που κατέλαβαν την 11η θέση στον 1ο και 3ο όμιλο και το σωματείο που κατέλαβε την 12η θέση στον 2ο όμιλο, θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο, σύμφωνα με το άρθρο 20 Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, για τον υποβιβασμό δύο ακόμη σωματείων στην Γ’ κατηγορία.

Στην περίπτωση όμως που ο πρωταθλητής της Ενώσεώς μας, ανέλθει στην Γ’ Εθνική, το σωματείο που θα καταλάβει την 2η θέση στους αγώνες αυτούς, θα παραμείνει στην Β’ κατηγορία.