Συνεχίζοντας το οδοιπορικό του ypodomes.com στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, βρισκόμαστε στη Μεγάλη σήραγγα Παναγοπούλας. Πρόκειται για το έργο κατασκευής μίας από τις μεγαλύτερες σήραγγες της Ελλάδας.
Με την ολοκλήρωση της η Σήραγγα Παναγοπούλας θα γίνει η 3η μεγαλύτερη οδική Σήραγγα στη χώρα, μετά τη Σήραγγα Τεμπών (6χλμ) και τη Σήραγγα Δρίσκου (4,5χλμ). Πρόκειται για μία διδυμη σήραγγα με τον κλάδο προς Αθήνα να έχει μήκος 4.000 μέτρα και τον κλάδο προς Πάτρα 3.160 μέτρα. Το κάθε ρέυμα κυκλοφοριάς θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ενώ σε κάθε κλάδο περιλαμβάνονται  καθώς και 10 συνδετήριες δίοδοι μεταξύ των 2 κλάδων 3 σήραγγες διαφυγής και μία σήραγγα  εκκαπνισμού.
Είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην κατασκευή της Ολύμπίας Οδού και αποτέλεσε μία μεγάλη κατασκευαστική επιτυχία καθώς χρειάστηκαν ειδικές μελέτες για την τεχνική της αρτιότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη διάρκεια της διάνοιξης της δεν αντιμετώπισε σχεδόν καθόλου σημαντικά εμπόδια ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως δεν υπήρξε ούτε ένα σοβαρό ατύχημα.
Δείτε στα παρακάτω αποκλειστικά πλάνα του ypodomes.com από το σημερινό live ρεπορτάζ με την σημερινή πρόοδο των εργασιών, επεξήγηση της επόμενης μέρας αλλά και δυναμική κατασκευή.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν εμφανής η παρουσία συνεργείων και όπως φαίνεται το έργο είναι αρκετά προχωρημένο. Ωστόσο τα τμήματα πριν από τη Σήραγγα θέλουν ακόμα αρκετή δουλειά και θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για την τμηματική παράδοση του έργου.
Μείνετε συντονισμένοι στο ypodomes.com καθώς το βράδυ θα δημοσιευθεί η παρέμβαση-έκπληξη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα αλλά και δήλωση του CEO της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτη Παπανικόλα αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του ypodomes.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com