Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και δεν κάνουν πίσω από τα μπλόκα που έχουν στήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά τη «συνάντηση του απόλυτου τίποτα», όπως τη χαρακτήρισαν, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι αγρότες των Τεμπών, σε γενική συνέλευση που έκαναν χθες το βράδυ, αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Σε χθεσινή τους ανακοίνωση χαρακτήρισαν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καλώντας και τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας».

Στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε «τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να βγάλουν συμπεράσματα με βάση τη δική τους κρίση». Αναφερόμενη στις προτάσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση, κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι επιφέρουν μικρότερη επιβάρυνση, σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, για τους αγρότες που δηλώνουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ και που είναι σε ποσοστό άνω του 90% του συνόλου των αγροτών.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Νίκαιας περιμένουν την απάντηση της κυβέρνησης για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και διαμηνύουν, ωστόσο, ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους θα παραμείνουν στο μπλόκο.

Απέραντο hotspot οι εθνικές

Από τη Θήβα μέχρι τη Φθιώτιδα η εθνική έχει γεμίσει με πρόσφυγες. Στη Λαμία έχουν ακινητοποιηθεί πάνω από 30 λεωφορεία και περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Φορείς της περιοχής προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα για να περάσουν οι πρόσφυγες, οι οποίοι επιμένουν ότι το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία, δημιουργήθηκαν εντάσεις με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες γι’ αυτό και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή.