Δεν ήταν δυνατό να φέρουν… ανυψωτικό μηχάνημα στο ημιορεινό χωριό της Μεσσηνίας όπου «χτύπησαν» το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας οι άγνωστοι διαρρήκτες κι έτσι έκαναν τη δουλειά τους με… κουβέρτες (!) για να κατεβάσουν στο δρόμο ένα βαρύ χρηματοκιβώτιο που ζύγιζε 250 κιλά.
Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών από τη μονοκατοικία τους στην κοινότητα του Χανδρινού Πυλίας και τρύπωσαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό, χωρίς να τους αντιληφθούν οι κάτοικοι του χωριού. Πιθανότατα δεν γνώριζαν ότι υπήρχε χρηματοκιβώτιο, αλλιώς θα είχαν σκεφτεί κάποιον τρόπο για να το μεταφέρουν. Αντίθετα, όταν το βρήκαν… αυτοσχεδίασαν τυλίγοντάς το με κουβέρτες και το κύλησαν στις σκάλες του σπιτιού!

Στη συνέχεια, το έβγαλαν σέρνοντάς το έξω από το σπίτι και το φόρτωσαν στο όχημα που είχαν μαζί τους, με το οποίο τράπηκαν σε φυγή. Οι ιδιοκτήτες ειδοποίησαν την Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση για την περίεργη κλοπή και οι άνδρες της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα από τα σημεία όπου κινήθηκαν οι εισβολείς, σε μια προσπάθεια να τους ταυτοποιήσουν.

Πηγή: protothema.gr