Aπορίας άξιο πως η συγκεκριμένη εξέταση πραγματοποιείται κανονικά στα Κέντρα Υγείας της περιοχής 

Εξηγήσεις ζήτησε η 6η ΥΠΕ από την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος

Εξηγήσεις από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου ζήτησε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια την περασμένη Δευτέρα, μετά από καταγγελίες πολιτών της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν πραγματοποιούνται -αν και προβλέπεται- τεστ ΠΑΠ στο νοσηλευτικό ίδρυμα! Οι καταγγελίες αυτές προ ημερών έγιναν γνωστές στα στελέχη της 6ης ΥΠΕ, τα οποία μάταια προσπάθησαν να καταλάβουν για ποιο λόγο δεν πραγματοποιείται στο νοσοκομείο Αγρινίου η συγκεκριμένη γυναικολογική ιατρική εξέταση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Σ» και μετά από επικοινωνία με πρωτοκλασάτο στέλεχος της υγειονομικής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διετάχθη έρευνα ώστε να γίνουν γνωστοί οι λόγοι που εκατοντάδες γυναίκες από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, δεν μπορούν να υποβληθούν στην κατά τα άλλα απλή εξέταση του τεστ ΠΑΠ.

Αρχικά υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των δύο διοικήσεων, ωστόσο από την πλευρά του νοσοκομείου δεν φαίνεται να δόθηκαν πειστικές απαντήσεις. Για το λόγο αυτό η 6η ΥΠΕ ζήτησε από την διοίκηση του νοσοκομείου, εντός των επόμενων ωρών να έχουν δοθεί εγγράφως εξηγήσεις και από εκεί και έπειτα να παρθούν τα ανάλογα μέτρα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση για το θέμα του Α’ Υποδιοικητή της ΥΠΕ Δημήτρη Κωστακιώτη στη «Σ»:

«Πραγματικά απορούμε κι’ εμείς για ποιο λόγο δεν γίνονται τεστ ΠΑΠ στο νοσοκομείο αν και θα έπρεπε κανονικά.

Το θέμα μας αφορά και ζητήσαμε έγγραφες εξηγήσεις για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και από εκεί κι’ έπειτα θα κάνουμε ότι προβλέπεται. Αρκεί να σας πω ότι τεστ ΠΑΠ σε Κέντρα Υγείας διενεργούνται κανονικά από τις μαίες όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής μας , από κυτταρολόγους και άλλων ειδικοτήτων γιατρούς. Είναι απορίας άξιο γιατί στο Αγρίνιο αυτό δεν πραγματοποιείται. Μέσα στην εβδομάδα, μετά και την έγγραφη αναφορά της διοίκησης του νοσοκομείου θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και επισήμως τι ακριβώς συμβαίνει».

Βροχή καταγγελιών για το θέμα δέχθηκε από συμπολίτισσες και η «Σ». Χαρακτηριστική η περίπτωση 30χρονης γυναίκας η οποία προ ημερών επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αγρινίου για να υποβληθεί σε τεστ ΠΑΠ.  Όπως την ενημέρωσαν (χωρίς αιτιολογία) η εξέταση δεν πραγματοποιείται στο νοσοκομείο και την παρέπεμψαν είτε σε κάποιο κέντρο υγείας είτε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου!     

Η «Σ» θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει μέσα στην εβδομάδα μετά και τις έγγραφες εξηγήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου.

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.