Ο Γιώργος Σκέντζος καπετάνιος και υπ. Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων με καταγωγή από την Πάτρα και μόνιμος κάτοιος Ναυπάκτου μαζί με τους ναυαγούς λίγο πριν του παραδώσει στο νησί του Αγίου Μαυρικίου.

Απόψε , προσεγγίσαμε και παραδώσαμε τους 9 διασωθέντες στο νησί του Μαυρικίου στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό απ’ όπου θα επιστρέψουν στις οικογενειές τους στις Φιλιππίνες στο Βιετνάμ , στην Κίνα και στην Ταϊβάν τις προσεχείς ημέρες.
Τα χαμόγελα επέστρεψαν και πάλι στα χείλη όλων μετά την επιτυχή διάσωση που έλαβε χώρα χθές 250 ναυτικά μίλλια Νότια της νήσου του Μαυρικίου στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Ευχόμαστε σε όλους να είναι πάντα γεροί και πάντα δίπλα στις οικογενειές τους και ευχόμαστε σε όλους τους απανταχού συναδέλφους , να τους φυλάει και να τους προστατεύει ο Άγιος Νικόλαος.

Οπως είχε κάνει γνωστό μέσω facebook είχαν κάνει διάσωση εννέα ανθρώπων απο φλεγόμενο πλοίο..Συγκεκριμένα:

«Απόψε με αξίωσε ο θεός να σώσω με το πλοίο μου 9 ανθρώπους απο την αγριεμένη θάλασσα , ανθρώποι σάν κι εμάς που μπαρκάρουν για να ζήσουν τις οικογενειές τους και λόγω φωτιάς εγκατέλειψαν το σκάφος τους και βολόδερναν στα κύμματα του Ινδικού ωκεανού , κάπου νότια του Μαυρικίου , οι μισοί σε μία σχεδία και οι άλλοι μισοί με τα σωσίβια στη θάλασσα….Τραγικές εικόνες οι οποίες δύσκολα περιγράφονται με λόγια…
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το πλήρωμα του πλοίου μου αλλά και τον Άγιο Νικόλαο που μας βοήθησε να μήν ανοίξει μύτη και με την συμβολή και άλλου ενός πλοίου να περισυλλέξουμε συνολικά 16 άτομα (9 εμείς και το 7 άλλο πλοίο).
Δέν περιγράφονται τα συναισθήματα μιάς τέτοιας στιγμής.
Είμαι υπερήφανος και δοξάζω το θεό για την ευλογία που μου έδωσε να καταφέρω να σώσω αυτούς τους ανθρώπους και να γνωρίζω ισοβίως οτι 16 οικογένειες δέν βυθίστηκαν στο πένθος σήμερα χάρις στην παρεμβασή μας.»

πηγη nafpaktianews.gr