Εργοτάξια της Ιονίας Οδού και του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία επισκέφθηκε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, όπου συναντήθηκε με τους τεχνικούς υπεύθυνους των έργων και ενημερώθηκε για την εξέλιξη και τις προοπτικές ολοκλήρωσής τους.

Στην Ιόνια Οδό ενημερώθηκε για την αισιόδοξη προοπτική παράδοσης τμημάτων του έργου νωρίτερα από την καθορισμένη προθεσμία. Συγκεκριμένα, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να παραδοθεί το φθινόπωρο το τμήμα της Οδού από περίπου 5 χλμ πριν το Κεφαλόβρυσο έως την Αμφιλοχία και, μέχρι το τέλος του έτους, το τμήμα από την έξοδο της σήραγγας της Κλόκοβας έως το Κεφαλόβρυσο, παρ’ ότι η συμβατική υποχρέωση παράδοσής τους είναι για τον Μάρτιο 2017.

Σε ό,τι αφορά τον οδικό άξονα  Άκτιο – Αμβρακία, έργο που συμβασιοποιήθηκε το 2010 και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί την άνοιξη του 2013, οι υπεύθυνοι εξαρτούν απολύτως την πρόοδό του από την υλοποίηση των πρόσθετων συμβάσεων ύψους 15,5 εκατ. ευρώ. Ήδη, σήμερα, εργαζόμενοι σε εργοτάξιο του οδικού άξονα έκαναν γνωστό ότι ενημερώθηκαν για επικείμενη απόλυσή τους.

Ο Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο έχει εισηγηθεί θετικά για το θέμα, με αποτέλεσμα οι συμβάσεις να έχουν εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή και να αναμένουν τον έλεγχό τους από το  Ελεγκτικό Συνέδριο. Ενόψει αυτής της εξέλιξης, είναι αναγκαίο να καταβληθεί από όλες τις πλευρές κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, μακριά πλέον από τις αμαρτωλές πρακτικές του παρελθόντος και χωρίς υπαναχωρήσεις σε ό,τι αφορά τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων, να ολοκληρωθεί επιτέλους, σε εύλογο χρόνο, ένα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή έργο, που έχει ήδη κοστίσει στους Έλληνες φορολογουμένους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.