Πολλά και άλυτα τα προβλήματα που πήρε στις πλάτες της η νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας φαίνεται όμως να τα έχει ιεραρχήσει και να  έχει βάλει στόχο την άμεση εξεύρεση  λύσης σε μια στιγμή εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ότι πριν από μερικά χρόνια μπορούσες να οραματιστείς και με σκληρή δουλειά να προγραμματίσεις και να εντάξεις, φαντάζει από δύσκολο έως αδύνατο πια.

Μέσα σε όλα αυτά ο Δήμαρχός μας και η δημοτική του ομάδα τρέχουν και δουλεύουν  ασταμάτητα χωρίς  να λαϊκίζουν. Έτσι έκτακτα ανέβηκε στην Αθήνα και πάλι όπου είχε συναντήσεις σε πολλά υπουργεία για τα προβλήματα του Δήμου.

Η επίσκεψη αφορούσε  καταρχήν το υπουργείο μεταφορών με τον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και συγκεκριμένα για τον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλει να δημιουργηθεί είσοδος προς την Κατούνα που που υπήρχε αλλά δυστυχώς καταργήθηκε το 2012 χωρίς να αντιδράσει κανένας και ούτε καν  ασχολήθηκε και αφέθηκε η Κατούνα όπως και όλη η  ενότητα Μεδεώνος μακριά και έξω από τους  κόμβους σύνδεσης.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που κληρονόμησε ο Δήμος και δυστυχώς  παραμένει άλυτο πολλά χρόνια  είναι η ύπαρξη και η λειτουργία του κέντρου Υγείας Κατούνας. Ο  Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης είχε σήμερα 3/3/2016 συναντήσεις στο υπουργείο Υγείας με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και συνάντηση με τον Υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλήγια το θέμα που προέκυψε σχετικά με την  πρόταση της 6ης ΥΠΕ για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να είναι οκτάωρης λειτουργίας και να καλύπτεται εφημεριακά από τα Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (τα οποία επίσης θα στηρίζει εφημεριακά με το προσωπικό του). Η πρόταση αυτή περιλαμβάνεται στο συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης των υγειονομικών υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας που θα παρουσιαστεί σε σύσκεψη διαβούλευσης την Κυριακή στο Αγρίνιο.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Στούπας κάλεσε αμέσως σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κατούνας, σήμερα  Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 07:30 μ.μ., με αντικείμενο το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ για την αναδιοργάνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Αιτωλοακαρνανία για ενημέρωση αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης του.
Επίσης ο κ. Αποστολάκης ασχολήθηκε με το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή Όχθια της Παλαίρου στα αρμόδια Υπουργεία.

Ο Δήμαρχος  Κ. Αποστολάκης ερχόμενος από Αθήνα σήμερα πιθανόν να  παρευρεθεί και ο ίδιος στην σύσκεψη στην Κατούνα το απόγευμα, δίνοντας παράλληλα πληροφόρηση για ότι νεότερο έχει προκύψει μετά τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα  προσωπικά ο ίδιος στην Αθήνα.

http://katounanews.blogspot.gr/