«Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόσκληση της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, να είμαι ομιλητής στην εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη, του αειμνήστου Καθηγητού Αθανάσιου Παλιούρα. Για εμένα, η μεγάλη αυτή προσωπικότητα του πολιτισμού και των γραμμάτων δεν ήταν μόνο ένας διακεκριμένος καθηγητής που πρόσφερε πλούσιο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο. Ήταν από τους ανθρώπους που με στήριζαν, στους πρώτους μήνες της ανάληψης των καθηκόντων μου, ως Δήμαρχος Αγρινίου. Μοιραζόμουν μαζί του, ιδιαίτερα λίγο πριν μας αποχαιρετήσει, τους στόχους μου και ήταν αυτός που όταν αντιμετώπιζα δυσκολίες με ενθάρρυνε λέγοντας «συνέχισε, το έργο σου θα αναγνωριστεί….».
Μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του, μου έστελνε τις ιδέες του, τους προβληματισμούς του ακόμα και τις συμβουλές του για τα ζητήματα του Αγρινίου , που τόσο αγαπούσε. Θυμάμαι τις 14 προτάσεις του για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Θεωρώ πως η κίνηση του αυτή δεν ήταν τυχαία, ήταν άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς και με αφοσίωσή στις ανθρώπινες αξίες
Ο δήμος Αγρινίου σε Απόδοση τιμών στον εκλιπόντα Αθανάσιο Παλιούρα αποφάσισε την ονομασία οδού της πόλης του Αγρινίου επ’ ονοματί του και σύντομα θα γίνει η επίσημη τελετή….»

 

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.