Ένα τροχαίο και η προσπάθεια… χρηματισμού οδηγού φορτηγού για την μεταφορά σε νοσοκομείο, αποκάλυψαν το άγριο έγκλημα με θύμα έναν 64χρονο βιοτέχνη στον Αλμυρό Βόλου.

Δράστης φέρεται ένας 36χρονος ομογενής από το Ουζμπεκιστάν, πρώην υπάλληλος του θύματος στη βιοτεχνία μεταλλικών κατασκευών και αξεσουάρ αυτοκινήτων που διατηρούσε. Ο δολοφόνος σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλουεπιχείρησε να βάλει και φωτιά στο διαμέρισμα του θύματος, τοποθετώντας στον φούρνο μικροκυμάτων δύο σπρέι και δύο μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών, προκειμένου να προκληθεί έκρηξη και πυρκαγιά, κάτι που έγινε χωρίς όμως να επεκταθεί.

Η αποκάλυψη του εγκλήματος ήρθε στις 04:50, όταν ο δράστης σταμάτησε τον οδηγό φορτηγού που κινούνταν στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη στο ύψος του Αερινού. Είχε χάσει τον έλεγχο αυτοκινήτου που οδηγούσε και είχε τρακάρει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Είπε στον οδηγό πως θα του δώσει 300 ευρώ αν τον μεταφέρει σε νοσοκομείο χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Εκείνος όμως ειδοποίησε την αστυνομία, κάτι που κατάλαβε ο δράστης και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο ανήκε στον 64χρονο βιοτέχνη και ειδοποίησαν τον γιο του. Όταν έφθασε στο σπίτι του πατέρα του, διαπίστωσε ίχνη αίματος που ξεκινούσαν από το κλιμακοστάσιο και έφθαναν έως την είσοδο του διαμερίσματος του πατέρα του. Ανοίγοντας την πόρτα εντόπισε τον πατέρα του νεκρό πίσω από αυτή μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ το εσωτερικό του διαμερίσματος έφερε ίχνη αναστάτωσης. Αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 36χρονο δράστη από το Ουζμπεκιστάν, μέσα στο σπίτι του, στον Πλάτανο Αλμυρού, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ το κίνητρό της το απέδωσε σε οικονομικές και προσωπικές διαφορές με το θύμα. Ο δράστης εργαζόταν έως και πριν από ένα χρόνο στην επιχείρηση του θύματος. Το θύμα φέρεται να είχε οικονομική άνεση, ενώ ήταν διαζευγμένος και ζούσε μόνος του στο κέντρο του Αλμυρού.

Η ιατροδικαστής Λεονταρή Ρουμπίνη, ανέφερε ότι ο θάνατος του 64χρονου  προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του, κάτι που προκάλεσε τη μεγάλη ποσότητα αίματος στο διαμέρισμα και το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας που έμενε το θύμα.

Στο διαμέρισμα έφθασε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, το οποίο ερεύνησε τον χώρο για γενετικό υλικό και αποτυπώματα.