Ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν μπορεί να υπολογίζει σε τέσσερις ποδοσφαιριστές τους: Μαρκόβσκι,, Μύγα, Κέβιν και Κλέσιο και κόντρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Παναιτωλικός θέλει να παρουσιάσει καλό πρόσωπο, αντίστοιχο με αυτό που παρουσίασε στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά να καταφέρει να πάρει βαθμό, ή βαθμούς.

Ο Παναιτωλικός μια αγωνιστική πριν το φινάλε υποδέχεται την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και παράλληλα τον πρωταθλητή Ελλάδας, τον Ολυμπιακό και το μέγεθος του αντιπάλου αποτελεί κίνητρο για την ομάδα του Αγρινίου στο να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο και να συνδυαστεί με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Πολύ καλός ήταν και στο Περιστέρι ο Παναιτωλικός, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, στο μεγαλύτερο μέρος του ματς είχε την μπάλα στα πόδια του και έγινε περισσότερες φορές απειλητικός, αν και φιλοξενούμενος, κάτι που θέλει να βλέπει ο Γιάννης Μαντζουράκης από τους παίκτες του. Το μόνο μελανό σημείο ήταν ότι δεν μετουσίωσε σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ωστόσο ο ίδιος ο προπονητής στην ομιλία του προς τους παίκτες στάθηκε στο γεγονός ότι έπαιξαν καλά, έχασαν ευκαιρίες, ωστόσο τους σύστησε να κοιτάξουν το επόμενο παιχνίδι και να μη μείνουν σε αυτό.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει και πάλι αρκετές απουσίες, πράγμα σύνηθες φέτος για την ομάδα του Αγρινίου, που έχει μάθει να ζει με τις απουσίες. Συγκεκριμένα, εκτός είναι τραυματίας, λόγω φλεγμονής στα δάχτυλα του ποδιού, Μάρκο Μαρκόβσκι, οι τιμωρημένοι: Κέβιν, Μύγας και ο απών με άδεια Κλέσιο, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του λόγω του θανάτου του πατέρα του. Ο Γιάννης Μαντζουράκης θα πρέπει να βρει τους αντικαταστάτες των δυο εκ των τεσσάρων συνολικά, που στο περασμένο ματς είχαν θέση βασικού.

Ο αντί-Μύγας και οι αντί-Μαρκόβσκι

Δύο επιλογές υπάρχουν για το δεξί άκρο της άμυνας. Η πρώτη είναι ο Δημήτρης Κουτρομάνος και η δεύτερη ο Τάσος Παπάζογλου που έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν ως δεξί μπακ, αλλά και πάλι αυτό θα εξαρτηθεί από το πως θα προσεγγίσει τακτικά το ματς ο Γιάννης Μαντζουράκης. Αν πάει σε σχήμα με τέσσερις στην άμυνα, τότε η τετράδα θα είναι από τα δεξιά προς τα αριστερά: Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Κούσας, Ρουμπουλάκου. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, από όταν αντικαταστάθηκε ο Μύγας λόγω τραυματισμού ο Μαντζουράκης άλλαξε το σχηματισμό σε 3-4-1-2 και είδε την ομάδα του να γίνεται πολλές ευκαιρίες. Όλα εξαρτώνται από την τακτική που θα επιλέξει ο Μαντζουράκης για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό που είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Τώρα σε ό, τι αφορά τον αντί- Μαρκόβσκι, δύο παίκτες μπορούν να τον αντικαταστήσουν. Ή ο Μουνιός, ή ο Βασιλείου.

Τα πιθανά σχήματα

Η επιστροφή του Τάσου Παπάζογλου στο βασικό σχήμα θα κρίνει τον σχηματισμό, σε σχέση με το που θα βρίσκεται ο ίδιος. Στον Παναιτωλικό τον έχουμε δει να αγωνίζεται σε δύο θέσεις, στο κέντρο της άμυνας και στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό είχε αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, οπότε την ξέρει τη θέση. Σε σχήμα 4-2-3-1 ο Τάσος Παπάζογλου θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας με την ενδεκάδα να διαμορφώνεται ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κυριακίδης. Δεξιά ο Παπάζογλου, αριστερά ο Ρουμπουλάκου και στο κέντρο της άμυνας ο Κούσας με τον Χαντάκια. Αμυντικά χαφ οι Μάκος και Πάουλο. Πιο μπροστά και δεξιά ο Κάπελ, αριστερά ο Ουάρντα στην κορυφή ο Μουνιός και πίσω του ένας εκ των Φερέιρα και Βασιλούδης.

Ένα ακόμη σενάριο είναι με τέσσερις στην άμυνα και τρεις μέσους στον άξονα. Με αυτόν τον σχηματισμό κάτω από τα δοκάρια παραμένει ο Κυριακίδης. Δεξιά ο Κουτρομάνος, αριστερά ο Ρουμπουλάκου και στο κέντρο της άμυνας ο Κούσας με τον Χαντάκια. Πιο μπροστά από τα δυο στόπερ ο Παπάζογλου. Εσωτερικοί μέσοι οι Μάκος και Πάουλο, στα «φτερά» οι Ουάρντα και Κάπελ και στην κορυφή ο Μουνιός.

 

Θάνος Δημάτσας – joinsports.gr