Η καθαρίστρια του νοσοκομείου στο Ρίο, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και περιμένει τα αποτελέσματα…

Ο λόγος για την έκθεση εργαζομένων των νοσοκομείων σε χρησιμοποιημένα υγειονομικά υλικά, τα οποία μπορούν να αποβούν μοιραία ακόμη και για τη ζωή τους. Το χθεσινό περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τέτοιου είδους γεγονότων, με τους εργαζόμενους και ειδικά αυτούς της καθαριότητας να δηλώνουν «γυμνοί» από ασφάλεια και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, γυναίκα που εργάζεται στον τομέα καθαριότητας στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα της Αχαϊκής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια μεταφοράς σακούλας με χρησιμοποιημένο υγειονομικό υλικό, τρυπήθηκε στο πόδι. Το γεγονός είχε ως συνέπεια να τρομάξει, αφού τα υλικά που υπήρχαν εντός της σακούλας είχαν χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς του νοσοκομείου.

Η γυναίκα έχει υποβληθεί σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις, ωστόσο το νέο αυτό περιστατικό προκαλεί αίσθηση και ανησυχία, διότι εάν για παράδειγμα τα συγκεκριμένα υγειονομικά υλικά είχαν χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση μεταδιδόμενου υιού, καταλαβαίνει κανείς την τύχη της συγκεκριμένης γυναίκας!

Πηγή: patrastimes.gr