Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα η υπόθεση που αφορά τον πνιγμό του 21χρονου Ανδρέα Αλέξη, από την Πάτρα, της 23χρονης Ρεγγίνας Ιακ. Ζαπάντη από την Πάτρα και της 20χρονη Γεωργιάννας Μουραφέτη, φοιτήτριας από την Καλαμάτα, στον μόλο στις 21 Σεπτεμβρίου του 2015.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη είναι οδηγός του οχήματος που επέβαιναν οι φοιτητές,  μιας και ο συνοδηγός του οχήματος κινδύνεψε από πνιγμό.

Από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να  φωτιστούν οι συνθήκες θανάτου των ατυχων φοιτητών, καθώς υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα. “Βίαιος πνιγμός εντός θαλάσσιου ύδατος”, έδειξε η νεκροψία σύμφωνα με το σεγγενικό περιβάλλον του αδικοχαμένου Ανδρέα Αλέξη, αιρία που δημιουργεί αμέτρητες απορίες στους οικείος του.

Υπενθυμίζεται ότι το ξημέρωμα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015 το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έξι φίλοι ήταν σταθμευμένο κοντά στον μόλο και ο ιδιαίτερα άσχημος καιρός δυσκόλευε την ορατότητα.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 05.40 και διέσωσε από τα παγωμένα νερά τρεις φοιτητές. Ομως, για τον 21χρονο Ανδρέα Αλέξη, την 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη και την 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη ήταν αργά.