Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  του 16ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας. Πραγματοποιήθηκε με κεντρικούς ομιλητές του και τιμώμενα πρόσωπα, τον Καθηγητή Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Calgary του Καναδά, Graham Moore, και τον Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Κόλλια. Η συμβολή των οποίων  στην πρόοδο της βιοϊατρικής και φαρμακευτικής έρευνας διεθνώς είναι μεγάλη.

Το Συνέδριο χαιρέτησε με μήνυμά της η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Σία Αναγνωστοπούλου. Επίσης παρευρέθηκε στο Συνέδριο και έδωσε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κα Άννα Μαστοράκου. Ο Διευθυντής του Προγράμματος, κ. Δημήτρης Γάτος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του Προγράμματος και στην συμβολή του στην έρευνα και την εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Γιάννης Ματσούκας, καθηγητής Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου με μηνυμά του ευχαρίστησε δημόσια τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα για την συμμετοχή του στο 16ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας.

Ο Μίμης Πλέσσας συμμετείχε, για όγδοη συνεχή χρονιά, στο ετήσιο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, προσφέροντας μαγικές στιγμές μουσικής πανδαισίας στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Ο Μίμης Πλέσσας έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών για την μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό, με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας. Eίναι Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ.

Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο και για την συνολική προσφορά του στην Παιδεία, έχει λάβει Ευρωπαϊκή βράβευση με τον τίτλο “Euromaster” και έχει αξιολογηθεί από τον ΕΣΕΤ ως μια από τις κορυφαίες δράσεις αριστείας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στον κόμβο αριστείας του Υπουργείου Παιδείας. Στα ετήσια συνέδριά του έχει προσκαλέσει κορυφαίους παγκοσμίως ερευνητές, μεταξύ των οποίων και κάτοχοι Νόμπελ.

 

http://www.tempo24.gr/