Μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠΑ ΑΕ κ. Νικόλαου Κοντοέ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος ΕΕΤΕΜ Αχαΐας, την Γραμματέα κα. Αλεξάνδρα Κατσαϊτη & τον Γραμματέα Οικονομικού κ. Νικόλαο Βγενόπουλο.

Αναλύθηκε διεξοδικά από τον κ. Κοντοέ η πρόταση του ΟΛΠΑ Α.Ε. προς την Δημοτική Αρχή και τους χώρους που θα περιλαμβάνει η σύμβαση παραχώρησης, σχετικά τροποποιημένη από την πρώτη προσωρινή παραχώρηση της πολιτείας στον Δήμο Πατρέων. Στην συζήτηση έγιναν διευκρινιστικές ερωτήσεις καθώς και προτάσεις για διορθώσεις τόσο από τον Πρόεδρο της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας κ. Αθ. Κουμούτσο όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης, όπου έγιναν δεκτές από τον κ. Ν. Κοντοέ.

Στα πλαίσια της συνάντησης τέθηκε και το θέμα των εγκαταστάσεων αποθήκευσης-διανομής του υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Πάτρα, όχι μόνο για την ναυτιλία αλλά για όλες τις δραστηριότητες της παραγωγικής διαδικασίας στη Βιομηχανία, στη θέρμανση και στις μεταφορές.

Επίσης από την ΕΕΤΕΜ Αχαΐας τονίσθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την θαλάσσια σύνδεση των Ιονίων Νήσων με Υδροπλάνα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ Α.Ε., όπως θα διαμορφωθούν.

Ο κ. Κοντοές ενημέρωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψη για εγκατάσταση σταθμού Υδροπλάνων στο παλαιό λιμάνι, στο βόρειο τμήμα, (μάλιστα υπήρξε πρόταση μας για διοργάνωση Ημερίδας από κοινού για την πραγματοποίηση της).

Τέλος η ΕΕΤΕΜ Αχαΐας δήλωσε παρούσα με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει ώστε να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή, ενημερώνοντας υπεύθυνα την κοινωνία και προετοιμάζοντας τον τεχνικό κόσμο για την ένταξη του στην δραστηριότητα αυτή.

 

ypodomes.com