Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στις Λιμενικές Αρχές της Πάτρας όταν και κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης καραβιού που προερχόταν από την Ανκόνα στη γραμμή Πάτρα – Ιταλία, προσέκρουσε στον προβλήτα του νέου λιμένα Πατρών.

Οι 594 επιβάτες αναστατώθηκαν καθώς προκλήθηκε ρήγμα στην πρυμναία και τη δεξιά πλευρά του πρυμναίου κενού στεγανού χώρο, όμως χάρη στην ψυχραιμία των υπαλλήλων του πλοίου αλλά και των λιμενικών υπαλλήλων όλοι ηρέμησαν γρήγορα και άρχισε η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να γίνει ο έλεγχος από τον νηογνώμονα.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πρόσκρουσης Ε/Γ-Ο/Γ ”CRUISE EUROPA” σημαίας Ιταλίας στον προβλήτα ”C” στο νότιο νέο λιμένα Πατρών, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανκόνα Ιταλίας προς Ηγουμενίτσα – Πάτρα.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε ρήγμα στην πρυμναία και τη δεξιά πλευρά του πρυμναίου κενού στεγανού χώρου, πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 594 επιβάτες, τα 143 Ι.Χ.Ε., τα 68 Φ/Γ και τα 03 λεωφορεία, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

HOMEPAGE