Συνελήφθησαν, χθες (31-3-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρας – γυναίκα, ηλικίας 54 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για εκβίαση και απάτη.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα ημεδαπός συνεργός των συλληφθέντων ηλικίας 46 ετών ο οποίος και αναζητείται.

Ειδικότερα, πριν δέκα μήνες περίπου η 54χρονη δράστιδα, έπεισε 48χρονη ημεδαπή, τον 48χρονο σύζυγό της και τον 51χρονο αδελφό αυτής, να της καταβάλλουν διαδοχικά το χρηματικό ποσό των 5.080 ευρώ, προκειμένου αυτή καταθέσει για λογαριασμό τους, αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου για υπαγωγή τους στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,  ενέργεια την οποία δεν έπραξε.

Επίσης η 54χρονη παρέλαβε από ιδιώτη και δεκαπέντε συναλλαγματικές, ύψους 1.000 ευρώ η καθεμία, οι οποίες αποτελούσαν οικονομικό χρέος του προς τον 48χρονο παθόντα, ενώ εξαργύρωσε και δυο από αυτές λαμβάνοντας επιπλέον το χρηματικό πόσο των 2.000 ευρώ.

Παράλληλα η 54χρονη αρνήθηκε να επιστρέψει τα δικαιολογητικά με την αίτηση που της είχαν δώσει οι παθόντες απαιτώντας εκβιαστικά, από κοινού με τους δυο συνεργούς της, το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.

Για τη σύλληψη των δραστών οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κατά την οποία συνελήφθη ο 52χρονος δράστης να παραλαμβάνει από το παθόντα το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να του επιστρέψει τα δικαιολογητικά του και τις υπόλοιπες ανείσπρακτες συναλλαγματικές.

Επίσης σε κοντινή απόσταση από το σημείο συνάντησης εντοπίστηκε και η 54χρονη η οποία και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.