«Στην κοινωνία, όλοι είμαστε ίσοι, κι ας είμαστε διαφορετικοί» αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μαθητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με τίτλο «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»
Οι μαθητές του δημόσιου Eιδικού  Νηπιαγωγείου  και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου σε συνεργασία με τους μαθητές του  6ου  Δημοτικού  Σχολείου Αγρινίου, παρουσίασαν  το θεατρικό δρώμενο « Ο γλάρος Ιωνάθαν»,που περιγράφει την προσπάθεια του ατόμου να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Λίγο νωρίτερα οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας».

Η προσπάθεια των μαθητών  συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, ενώ έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά,  να απολαύσουν  τη χαρά της δημιουργικής συμμετοχής σε μια πολιτιστική εκδήλωση.
«Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές στη γιορτή » ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου απευθυνόμενος  στα παιδιά και όπως τόνισε ο κ. Παπαναστασίου, με τις δράσεις τους έστειλαν μήνυμα, για ένα Δήμο ισοτιμίας, αξιοπρέπειας, κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης για όλους. «Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε ο Δήμος  κάνει και θα συνεχίσει, ότι είναι εφικτό,  ώστε να στηρίζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειες τους  Είμαστε σε στενή επαφή με τους φορείς και τους συλλόγους ΑΜΕΑ, συνδιοργανώνοντας δράσεις ευαισθητοποίησης και συμμετοχής, όπως αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη, εδώ και μέρες, σε πολλά σημεία του Δήμου, τα οποία έχουν μετατραπεί σε «σταθμούς σεβασμού» της διαφορετικότητας, σε «ζωντανά κομμάτια» ενός θετικού ταξιδιού διαρκείας. Με απώτερο στόχο να φέρουμε το Αγρίνιο στην πρωτοπορία της κοινής προσπάθειας αντίστασης απέναντι στις προκαταλήψεις, τις διακρίσεις και τις κάθε είδους και μορφής διαχωριστικές γραμμές» κατέληξε.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ενεργό συμμετοχή και την εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών στα πολιτιστικά αγαθά, παρέχει δωρεάν είσοδο στις παιδικές παραστάσεις στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ».