Τους  προβληματισμούς τους, όσον αφορά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, αλλά και τις δημιουργικές ιδέες για την ανάδειξη και ανάπτυξη του κλάδου της επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα μέλη του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών κατά την συνάντηση των μελών που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα του Roof Garden του ξενοδοχείου “Marpessa” στο Αγρίνιο. 

Μέσα σ’ ένα κλίμα ομοψυχίας παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Συνδέσμου, έγινε ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, προτάσεων και κατατέθηκαν προβληματισμοί και ανησυχίες που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι δράσεις του Συνδέσμου για τη δημιουργία  Βιομηχανικής Ζώνης στην περιοχή του Αγρινίου, έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα δώσει αέρα ανάπτυξης στις επιχειρήσεις του τόπου. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις στοχευμένες δράσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Σύνδεσμος, ο οποίος σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

Συζητήθηκαν επίσης μια σειρά δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο, όπως η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού κάλους και των ιδιαιτεροτήτων του τόπου, η ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης των τοπικών προϊόντων, η αξιοποίηση και η βελτίωση της λειτουργικότητας των τουριστικών υποδομών, η ανάπτυξη στον ποιοτικό εναλλακτικό τουρισμό, στον πολιτισμό, στην γαστρονομία, στον αθλητισμό, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φύσης της περιοχής, καθώς επίσης και η ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών υψηλού τουρισμού (συνεδριακός, ιατρικός κλπ).

Τέλος αποφασίσθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017.