Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τρίτη  στάλθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την παύση του διοικητή Γ. Βλάχου. Ήταν αναμενόμενο άλλωστε πως μετά το φιάσκο της συνέντευξης και την άρση της απόφασης αποδοχής της παραίτησης, πως λίγες μέρες μετά η παραίτηση του κ. Βλάχου (που έχει κατατεθεί από τα τέλη Απριλίου)  θα γινόταν δεκτή με το τέλος των τυπικών διαδικασιών. Κάτι που έγινε τελικά σήμερα.

Η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ελένη Σούκη αναμένεται να  αναλάβει με τον κ. Πατσιαλό , διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών, την προεδρεία στο Δ.Σ.  του Νοσηλευτικού  Ιδρύματος, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης νέων διοικήσεων, που μπορεί να διαρκέσουν και μήνες.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της Καρδιολογικής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από μέρα σε μέρα  ο  διορισμός ενός επικουρικού καρδιολόγου που είναι από την περιοχή του Αγρινίου και που θέλει να δουλέψει στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου  εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες (νυχτερινά, αργίες) και περιμένουν με αγωνία να τους βάλουν χρήματα για τρεις μήνες παραμονές Χριστουγέννων με άγνωστη την τύχη των υπόλοιπων μηνών καθώς και του Δεκέμβρη του 2014, που ακόμη οφείλεται.

Μείζον θέμα με αποσπασμένο προσωπικό

Τέλος σε λίγες μέρες μετακινούνται 35 νοσηλευτές που λήγει η απόσπαση  τους απέ διαφορές οργανικές θέσεις δομών υγείας και ενώ οι μετατάξεις έχουν παγώσει.

Για να μην καταρρεύσει ουσιαστικά το νοσοκομείο στο τέλος του χρόνου, θα πρέπει η 6η ΥΠΕ να στείλει έγγραφο όχι μόνο για αυτούς αλλά και για όσους από τους διοικητικούς δουλεύουν στο νοσοκομείο  και υπάγονται σε Κέντρα Υγείας για την μετακίνηση τους,  κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα η αγωνία να κορυφώνεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πρόβλημα και στο Βιοχημικό Τμήμα, που καλείται να σηκώσει το βάρος εξετάσεων σε δείγματα που έρχονται και από το νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

agriniopress.gr