Ψηφίσθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ένας ακόμη φτωχότερος προϋπολογισμός.

Έτσι, δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2017, που είναι 85.000.000 ευρώ μειωμένος κατά 16% από τον προϋπολογισμό του 2016 (99.000.000 ευρώ) και κατά 33% από τον προϋπολογισμό του 2015 (113.000.000 ευρώ).

Είναι γεγονός ότι οι πόροι της αυτοδιοίκησης θα είναι λιγότεροι το 2017, λόγω της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων και της αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν και πρέπει το κίνημα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ) να αντιδράσει δυναμικά.

Ο κύριος όμως λόγος, που οι προϋπολογισμοί του Δήμου μειώνονται πολύ χρόνο με τον χρόνο, είναι διότι δεν εισρέει στα ταμεία του Δήμου «φρέσκο» χρήμα από έργα ΕΣΠΑ, λόγω της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να εντάξει και να δημοπρατήσει νέα έργα στο ΕΣΠΑ, αφήνοντας τις προσκλήσεις να περνούν αναξιοποίητες, ενώ τα έργα πού παρέλαβε από τη δική μας δημοτική αρχή ολοκληρώνονται ένα- ένα.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ακόμη και με τις συνθήκες αυτές ο Δήμος παραμένει (για πόσο ακόμη…;) ένας από τους πιο υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας, διότι τον παραδώσαμε εμείς οικονομικά υγιή, με μεγάλα έργα και δράσεις και με καλές υπηρεσίες!