Με αφορμή την κατάσταση της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο Αγρίνιο, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το έτος 2009 δημιουργήσαμε μία σημαντική δομή στην πόλη του Αγρινίου, την ‘’Δημοτική Συγκοινωνία’’, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ.
Η σύμβαση περιλάμβανε δρομολόγια με mini bus ανά μισή ώρα σε δύο γραμμές, Πανεπιστήμιο – Άγιος Κων/νος και Δοκίμι – παλαιό Νοσοκομείο.
Η δράση αυτή αγκαλιάστηκε άμεσα από τους δημότες του Αγρινίου που κατά εκατοντάδες την χρησιμοποιούσαν καθημερινά.
Δυστυχώς η δράση αυτή απαξιώθηκε εδώ και καιρό από την σημερινή Δημοτική Αρχή, διότι η συγκοινωνία γίνεται με μεγάλα λεωφορεία, που δημιουργούν τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης και βεβαίως έχει μειωθεί και ο αριθμός των δρομολογίων.
Δηλαδή επανήλθε περίπου η κατάσταση που επικρατούσε πριν το 2009.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αφ’ ενός να ταλαιπωρούνται καθημερινά οι δημότες και αφ’ ετέρου ο Δήμος να πληρώνει χρήματα για μία σύμβαση που δεν υλοποιείται στο σύνολό της.
Στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος δεν έδωσε ουσιαστική απάντηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν δημιούργησε καμία νέα δράση στην διάρκεια της θητείας της μέχρι τώρα, αλλά απαξιώνει καθημερινά και τις δομές που με πολύ κόπο και καθημερινή δουλειά δημιουργήσαμε εμείς ως δημοτική αρχή».