Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις μέρες εργασίες στην Περιμετρική Οδό της πόλης, κοντά στον κόμβου του 5ου Γυμνασίου. Υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου εγκαθιστούν τοιχίο σε ένα σημείο, που κάθε φορά που έβρεχε, ο δρόμος γέμιζε λασπόνερα. Στο ίδιο σημείο κατασκευάζονται και σκαλοπάτια, ώστε οι κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή να έχουν πρόσβαση στο δρόμο.

Οι εργασίες αυτές θωρακίζουν την Περιμετρική από λασπόνερα και διασφαλίζουν την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών από τις ποσότητες χώματος που «απλώνονταν» στην επιφάνεια του δρόμου. Το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν χρόνιο, γεγονός είχε αναδείξει στο παρελθόν αρκετές φορές η «Σ», με τελευταία στις 05/01/2015.

Εκτός των παραπάνω ζητημάτων που προέκυπταν στην Περιμετρική, σοβαρά προβλήματα δημιουργούνταν και στον αδιέξοδο δρόμο που υπάρχει πάνω από την Περιμετρική, στο σημείο των έργων. Τις μέρες που ο καιρός ήταν άστατος, ο δρόμος αλλά και οι πυλωτές των πολυκατοικιών που βρίσκονται στο σημείο πλημμύριζαν.

Παράλληλα εξαιτίας του ανισόπεδου εδάφους της περιοχής, προβλήματα δημιουργούνταν και με τα σπίτια που βρίσκονται κάτω από τον κεντρικό δρόμο.

Κων/νος Χονδρός

http://sinidisi.gr/