Εκτός τελικού Eurovision μένει η Ελλάδα αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα από τα δέκα εισιτήρια του 1ου ημιτελικού με τη συμμετοχή των Argo και το  «Utopian Land».

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν θα μετέχει στον τελικό της Eurovision από τότε που μπήκε η διαδικασία των ημιτελικών στο διαγωνισμό.

Μάλιστα, η χώρα έχασε το ρεκόρ που είχε μαζί με τη Ρωσία αφού οι δύο αυτές χώρες βρίσκονταν πάντα στη διαδικασία των ημιτελικών.

Tην χώρα εκπροσωπεί ο Sergey Lazarev, ο οποίος είναι πασίγνωστος τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής.

Ο Sergey ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε το You are the only one.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία πέρασε στον τελικό του Σαββάτου και μάλιστα θεωρείται φαβορί της διοργάνωσης. η συμμετοχή της Ρωσίας έχει άρωμα ελληνικό αφού το τραγούδι ανήκει στον Δημήτρη Κοντόπουλο ενώ πίσω από την εμφάνιση της χώρας βρίσκεται ο Φωκάς Ευαγγελινός. Ταυτόχρονα όλη η ομάδα της συμμετοχής της Ρωσίας απαρτίζεται από Έλληνες.

Τη βραδιά του 1ου ημιτελικού η ελληνική συμμετοχή εμφανίστηκε δεύτερη μετά τη Φινλανδία με το τραγούδι «Utopian Land», τη σύνθεση και τους στίχους του οποίου έγραψε ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης.

Στη σκηνή του Globe Arena εμφανίστηκαν τα 5 μέλη του συγκροτήματος Argo: ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Μαζί με τους Argo επί σκηνής βρέθηκε και ο Βασίλης Ρόξενος (χορευτής-performer).

Η κινησιολογία ήταν της Μαρίας Λυραράκη και ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη (Visual and Light Scene Designer). Την ενδυματολογική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Μεσημέρης.

 

newsbeast.gr