«Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το 2016 έχουμε μια σημαντική ενίσχυση των προϋπολογισμών των δημόσιων νοσοκομείων και αντίστοιχα και των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Επισημαίνω ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μετά από μια πορεία έξι χρόνων συνεχών περικοπών και φθίνουσας τάσης των δημόσιων δαπανών υγείας. Θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία και πιστεύουμε ότι με τις παρεμβάσεις ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό, με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, φέτος θα είναι μια χρονιά που το σύστημα υγείας θα είναι πιο σταθεροποιημένο λειτουργικά και θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών αυτής της χώρας. Νομίζουμε ότι σε μια περίοδο που η κοινωνία συνεχίζει να επιβαρύνεται με μέτρα λιτότητας, χρειάζονται παρεμβάσεις που να λειτουργούν ως αντιστάθμισμα κοινωνικό, που θα λειτουργούν ανακουφιστικά ειδικά για τους πιο αδύναμους της κοινωνίας.

Με τις μόνιμες προσλήψεις και παρά την αδιαμφισβήτητη δυσκολία της συγκυρίας που περνάμε ως χώρα, προχωράμε στη σταδιακή ενίσχυση του συστήματος με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ανακούφιση των εργαζόμενων που όλα αυτά τα χρόνια με το ζήλο και το φιλότιμό τους κρατούν το σύστημα υγείας όρθιο.

Στο ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας αντιστοιχούν 13 θέσεις μόνιμου προσωπικού, πολύ σημαντικές για τις ανάγκες των δύο Νοσοκομείων.

Οι δύο Θέσεις βαθμίδας διευθυντή θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες καθώς ανακοινώνονται ξεχωριστά».

 

aixmi-news.gr