Με κατάθεση σημαντικών προτάσεων και θέσεων για την υλοποίηση των επί μέρους σχεδιασμών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την κατάρτιση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη φορέων στην αίθουσα Συνεδριάσεων (Διοικητήριο) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Η ενημέρωση έγινε μετά από την πρόσκληση που έχει αποστείλει η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και αφορούσε τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη 1η φάση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Παράλληλα, αντηλλάγησαν και απόψεις για το πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα και προς όφελος των πολιτών, οι έξι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την οικονομική ανάπτυξη και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών – ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

«Το ζητούμενο για εμάς είναι να αρθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, να καταπολεμηθεί η ανεργία, να υλοποιηθούν έργα και δράσεις που θα στηρίζουν τους πολίτες και να σταθεροποιήσουμε την οικονομία που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και επιπλέον σημείωσε πως «η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία και στόχος μας είναι με το συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να δώσουμε μεγαλύτερη οικονομική και παραγωγική αξία και να αξιοποιήσουμε την τοπική μας παραγωγή».

Να σημειωθεί πως την σημερινή παρουσίαση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε., τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και εκπροσώπους του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Ποιοι συμμετείχανΗ συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και παρέστησαν επίσης, εκτός της κυρίας Σταρακά και του κ. Αγγελόπουλου οι εξής: π. Επιφάνιος από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έφη Καρδαρά, Νίκος Μπαλαμπάνης, Σάββας Αυγέρης, Δήμαρχοι Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας, Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος, Ακτίου – Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης, Αντιδήμαρχοι Ναυπάκτου Κ. Καρακώστας, Αγρινίου Ν. Καζαντζής, Μεσολογγίου Δ. Μπουσμπουρέλης, Γ.Γ. Δήμου Αγρινίου Δ. Τζιώλης, Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας Κ. Μπεκιαράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής, Πρόεδρος Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας Μαίρη Χρυσικοπούλου, εκπρόσωπος Τριχωνίδας Α.Ε. Ι. Μπιρμπίλης, εκ μέρους του ΚΕΠΕ Πρ. Προδρομίδης και Φωτεινή Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Π.Δ.Ε. Δημήτρης Καραβίδας, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε. Κωνσταντίνος Κόλλαρης, Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννης Μέγκας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής Π.Δ.Ε Σπύρος Παπασπύρου και άλλα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων.

 aixmi-news.gr