Δεν έφταναν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, με την έλλειψη προσωπικού και την παλαιότητα των οχημάτων του σώματος, έρχεται τώρα να προστεθεί σ’ αυτά και το ενδεχόμενο κατάργησης περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής στα πλαίσια του… «Καλλικράτη» στην ΕΛ.ΑΣ.

  Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρόταση που εξετάζει η φυσική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Του Πολίτη, περιλαμβάνει λουκέτο στα αστυνομικά τμήματα Γαβαλούς, Αγίου Βλασίου, Κατούνας, και Εμπεσού. Περιοχές με μεγάλη έκταση, οι οποίες θα αφεθούν στην τύχη τους και στις ορέξεις κακοποιών, σε περίπτωση που λάβει σάρκα και οστά η… «έμπνευση» των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Ήδη επικρατεί αναβρασμός και εγρήγορση στους κόλπους των τοπικών συνδικαλιστών της αστυνομίας σε Ακαρνανία και Αιτωλία, οι οποίοι βρίσκονται σε διάταξη μάχης, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο αυτό. Ενδεικτικές του κλίματος στις τάξεις των αστυνομικών υπαλλήλων, είναι οι δηλώσεις στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» του μέλους του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρη Ρούση.

«Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Εμείς και στο παρελθόν με συγκεκριμένες προτάσεις, είχαμε διαμηνύσει πως το ενδεχόμενο κατάργησης τμημάτων και υπηρεσιών στην περιοχή θα ήταν καταστροφικό, αφήνοντας ανοχύρωτες μεγάλες σε έκταση περιοχές και χωριά του νομού μας.

Με τον τρόπο αυτό το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν ακόμη περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Είμαστε από την πλευρά μας ως σωματείο έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Παράλληλα ο κ. Ρούσης, όχι μόνο δε συζητά για ενδεχόμενο κατάργησης και λουκέτου τμημάτων και υπηρεσιών, αλλά εξ’ αντιθέτου τονίζει την αναγκαιότητας ενίσχυσης της τοπικής αστυνομίας, καθώς και την ίδρυση νέων υπηρεσιών, με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προληπτική αστυνόμευση του Εθνικού οδικού δικτύου.

«Αποτελεί πάγιο αίτημά μας η ενίσχυση της Ασφάλειας Αγρινίου, η οποία καλείται καθημερινά να σηκώσει μεγάλο βάρος παραβατικότητας και περιστατικών. Ταυτόχρονα άμεση είναι η ανάγκη ίδρυσης υπηρεσίας μέτρων τάξης, τμήματος τροχαίας αυτοκινητοδρόμων για την καλύτερη φύλαξη των νέων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, καθώς επίσης και σύσταση υπηρεσίας Αεροδρομίου».

Ήδη οι δύο τοπικές ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων (Ακαρνανίας – Αιτωλίας) βρίσκονται σε διαρκείς επαφές για το συντονισμό δράσης, καλώντας στο πλευρό τους βουλευτές του νομού και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, για την δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου που θα αποτρέψει τις προθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

http://sinidisi.gr/