Συναγερμός σήμανε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου, οι αναρτήσεις του οποίου στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα (Facebook) έδειχναν πρόθεση να προβεί σε αυτοκτονία.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προς αναζήτηση και ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας. Κι αφού εντοπίστηκε το γεωγραφικό σημείο της προτιθέμενης αυτόχειρα, το οποίο αντιστοιχούσε στον Πύργο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αστυνομικοί της παραπάνω Διεύθυνσης, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή.

Έχοντας διαπιστώσει – βάσει ηλεκτρονικού ίχνους – ότι πρόκειται για ψεύτικο «προφίλ» 16χρονης μαθήτριας, μετέβησαν στο σπίτι της, όπου και διαπίστωσαν ότι τελικά το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν έμειναν μόνο στη διασφάλιση της σωματικής της ακεραιότητας, αλλά η έρευνα συνεχίστηκε,  καθώς θα έπρεπε να διαπιστωθεί αν υπήρχε πράγματι πρόθεση αυτοκτονίας ή ήταν απλά ένα «παιχνίδι» μέσω του οποίου η μαθήτρια ήθελε να διαπιστώσει τις αντιδράσεις και το ενδιαφέρον των «διαδικτυακών φίλων» της.

Πηγή: patrisnews.com