Συνελήφθη, προχθές το βράδυ στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 33χρονη σε βάρος της οποίας και ενός 34χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εμπορία ανηλίκων.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες προχθές το μεσημέρι μετέφεραν τα παιδιά τους στο λιμάνι Κατακόλου και τα εξανάγκασαν να επαιτούν, ζητώντας χρήματα από τουρίστες, που προέρχονταν από κρουαζιερόπλοιο.

Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την έντονη αστυνομική παρουσία αποχώρησαν από την περιοχή με κατεύθυνση προς Πύργο, εγκαταλείποντας τα ανήλικα τέκνα τους, τα οποία μετέφεραν αργότερα οι αστυνομικοί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Οι ανήλικοι παρέδωσαν στους αστυνομικούς μικρό χρηματικό ποσό που είχαν αποκομίσει από επαιτεία το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομες πράξεις.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου οι δύο δράστες σε περιοχή του Πύργου και συνελήφθη η 33χρονη, ενώ ο 34χρονος τράπηκε σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, κατά τον μήνα Μάιο μέχρι και προχθές (2-6-2016) μετέφεραν συστηματικά, με αυτοκίνητο τα δύο ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας 13 ετών, στο λιμάνι του Κατακόλου, κατά τις ημερομηνίες αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και τα εξανάγκαζαν να επαιτούν.

Αφού τελείωναν την επαιτεία τα παιδιά, οι δύο δράστες τους αφαιρούσαν όλα τα χρήματα που συγκέντρωναν, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.

Οι δράστες για μη γίνουν αντιληπτοί αλλά και για να αποφύγουν πιθανόν αστυνομικό έλεγχο, αποβίβαζαν τα παιδιά τους σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από το λιμάνι του Κατακόλου και τους έδιναν εντολή να κινηθούν πεζή, ενώ αρκετές φορές κατά την επιστροφή τους χρησιμοποιούσαν υπεραστικά λεωφορεία.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη στον Ανακριτή Ηλείας.

 

patrastimes.gr