Αισιοδοξία επικρατεί στη δημοτική αρχή Πύργου για το κρίσιμο ραντεβού που έχει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του τη Δευτέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μια συνάντηση που έρχεται μετά την επίσκεψη του Γ.Γ. του Υπουργείου  για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων Ευάγγελου Καπετάνιου στην Ηλεία στη διάρκεια της οποίας είχε λεπτομερή εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι του Νομού με τα σκουπίδια την οποία και μετέφερε στον Υπουργό ώστε να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα καμφθούν οι αντιδράσεις και να προχωρήσει στην «εφαρμογή» την πρότασης Γεωργιόπουλου.
Όπως δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου, στο ραντεβού της Δευτέρας, θα επιδιώξουν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια χρειαστεί εκφράζοντα ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι πλέον στο Υπουργείο Εσωτερικών έχουν πειστεί ότι ο δήμος δεν έχει άλλο τρόπο διαχείρισης. «Η δεματοποίηση για το διάστημα των 3-4 μηνών είναι μονόδρομος, θα πρέπει όμως να πιστοποιηθεί από τα «χείλη» του Υπουργού που έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει κάποιες απόψεις. Τη στιγμή που πρόκειται για μια προσωρινή διαχείριση 4 μηνών κανείς δε μπορεί να πει ότι φτιάχνεις εργοστάσιο δικό σου ή βάζεις δεματοποιητές δικούς σου.  Ο υπουργός είπε την άποψη του να είναι τα δέματα εκεί δίπλα… εμείς θα πάμε τα δέματα στην… κεντρική πλατεία! Προκειμένου να σώσουμε τον κόσμο, να μην έχουμε άρρωστα παιδιά, ηλικιωμένους να υποφέρουν… Ότι είναι νόμιμο και μου υποδειχτεί να το κάνω δεν έχω δυσκολία να αναλάβω το πολιτικό κόστος. Φτάνει να συνεισφέρει στην οριστική λύση του πρόβλημα που δεν είναι άλλη από την ενδιάμεση λύση. Αν μας πουν θα τα πάτε εκεί για τόσο διάστημα εμείς θα πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες».
Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι ένας υπουργός με αποφασιστικότητα, όπως τουλάχιστον έδειξε στην πρόσφατη συνάντηση του και φτάνει τώρα να το αποδείξει επιβάλλοντας τις απόψεις τους. «Είμαστε αισιόδοξοι για τη Δευτέρα, θεωρώ ότι έχουμε πείσει όσους έπρεπε να πείσουμε και ελπίζω το ίδιο να έχει συμβεί και με τον Υπουργό».
Κ. Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr

Πηγή

ilialive.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.